Perinteikäs autoliike Autopale lopettaa Jyväskylässä ja Jämsässä

Jyväskyläläinen autoliike Autopale lopettaa liiketoimintansa toukokuun loppuun mennessä eli jo tällä viikolla. Yrityksellä on ollut viime vaiheessa automyynti ja -huolto Jyväskylässä ja automyynti Jämsässä.

Toimitusjohtaja Timo Jokinen vahvistaa liiketoiminnan lopettamisen.

 – Kiinteistöt on periaatteessa katsottu eteenpäin, mutta en voi kommentoida asiaa enemmän, hän kertoo.

Autopalella on Vasarakadun varressa Seppälässä kaksi tonttia, jotka ovat Keskisuomalaisen tietojen mukaan kiinnostaneet sekä rakennusliikkeitä että sijoittajia. Lidlin myymälää vastapäätä sijaitsevalle tontille on haviteltu muun muassa asuntojen rakentamista.

Tontin muuttaminen asuntokäyttöön vaatii asemakaavan muuttamista.

Vuodesta 1967 lähtien toimineen Autopalen rakennukset ovat käyttöikänsä loppusuoralla.

 

Autopale oli pitkäaikainen Nissan-myyjä, mutta Nissanin edustus siirtyi pari vuotta sitten Käyttöautolle. Myöhemmin myös Hyundain edustus loppui Autopalessa. Runsaan vuoden ajan yrityksen uusien autojen merkkinä on ollut Jämsässä Mitsubishi.

Perheyritys Autopalella on loppuvaiheessa ollut Jokisen mukaan toistakymmentä työntekijää. Vielä viitisen vuotta sitten heitä oli lähes 40.

Yrityksellä oli aiemmin useampia myyntipisteitä maakunnassa, Jämsän lisäksi Äänekoskella ja Keuruulla.

Autopalen tuorein julkinen liikevaihtotieto on vuodelta 2017. Kesäkuussa 2017 päättyneellä 1,5 vuoden pituisella tilikaudella yhtiön liikevaihto oli 14,9 miljoonaa euroa. Tilikauden tappio oli noin 400 000 euroa. Myös kaksi edellistä tilikautta olivat tappiollisia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .