Petäjäveden Osuuspankki vaihtaa vihreästä oranssiin leiriin

POP Pankki Petäjäveden Osuuspankin ylimääräinen osuuskuntakokous päätyi tiistai-iltana yksimielisesti hakemaan OP Osuuskunnan jäsenyyttä.

Petäjäveden Osuuspankilla on konttorit Petäjävedellä ja Muuramessa. Henkilöstöä on kahdeksan. Asiakkaita pankilla on viime vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon lukujen mukaan yli 5 000. Pankki on erittäin vakavarainen: sen vakavaraisuus on 37,58 prosenttia.

– Valinta oli käytännössä tehtävä POP Pankkien yhteenliittymän ja OP-ryhmän välillä. Jäsenten ja pankin etu oli valita OP-ryhmä, jolla sekä palvelutuotteet että jäsenedut ovat kunnossa, totesi toimitusjohtaja Jaakko Ylitalo päätöksen ratkettua.

Petäjäveden Osuuspankki eroaa POP Pankkiliitto -osuuskunnasta ja hakee OP-ryhmän jäsenyyttä itsenäisenä osuuspankkina. Vaihdos aiheuttaa muutoksia ja pieniä täsmennyksiä pankin sääntöihin.

Käytännössä ryhmän vaihto tapahtuu noin vuoden siirtymäajalla vaiheittain. Koivunlehdet ja POP-vihreät logot vaihtuvat OP:n oranssiin. Pankki säilyttää itsenäisyytensä: Hallintoon, konttoreihin tai henkilöstöön muutoksella ei ole vaikutusta. Asiakkaille tiedotetaan myöhemmässä vaiheessa tilinumeroiden ja maksukorttien muutoksista.

Petäjäveden 105-vuotias osuuspankki avasi noin vuosi sitten toimipisteen Muurameen, josta Keski-Suomen Osuuspankki oli vasta konttorinsa lakkauttanut.

– Muuramen asiakkaamme ovat kyselleet, että säilyykö pankki nyt paikkakunnalla, kun se muuttaa pankkiryhmää. Totta kai säilyy, olemme edelleen itsenäinen Petäjäveden Osuuspankki, ei tässä ole kyse pankin myynnistä tai fuusiosta, vakuuttaa palvelupäällikkö Päivi Lummi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .