Kylpylähötelli käyttää puoli miljoonaa euroa uudistukseen – luvassa muun muassa Kekkosen kuvilla sisustetut kokoustilat

Laukaassa toimiva kylpylähotelli Peurunka investoi noin 500 000 euroa uuteen vesiliukumäkeen, suureen porealtaaseen ja kuuteen uuteen kokoustilaan. Peurunka-konserni selkeyttää myös yhtiörakennettaan ja siirtää kaiken toiminnan yhden yhtiön alle.

– Rakennamme kylpylään uuden koko perheen liukumäen nykyisen Pohjoismaiden pisimmän 130-metrisen liukumäen rinnalle. Siitä tulee noin 45 metriä pitkä ja sen lähtötasanne on kuuden metrin korkeudessa, kertoo konsernin toimitusjohtaja Seppo Virta.

Liukumäki on tilattu samalta ruotsalaiselta toimittajalta, joka rakensi nykyisen liukumäen. Uuden mäen avajaisia on tarkoitus viettää helmikuun alussa ensi vuonna.

– Samassa yhteydessä puramme kylpylästä nykyisen suihkumaailman. Sen paikalle rakennetaan divaanimallinen poreallas, josta on näkymä allasosastolle.

Porealtaan pituudeksi tulee noin kuusi metriä ja leveydeksi kaksi metriä. Se valmistuu samaan aikaan kuin uusi liukumäki.

– Tavoittelemme investoinneilla uusia kävijöitä kylpylään, jonka lippujen hinnat pysyvät ennallaan.

Toimitusjohtajan huone kokoustilaksi

Investoinnit liikuttavat myös toimitusjohtajaa ja muuta hallinnon väkeä: he muuttavat pois nykyisistä työhuoneistaan, joiden tiloihin saneerataan kuusi uutta kokoustilaa.

– Ne sisustetaan presidentti Urho Kekkosen kuvilla tarinoilla, jotka liittyvät Kekkoseen ja Peurunkaan. Ex-presidentti vietti aikanaan paljon aikaa Peurungassa ja hänellä oli merkittävä rooli Peurungan kehittämisessä, muistuttaa hallituksen puheenjohtaja Matti Puhakka.

Ennestään Peurungassa on 22 kokoustilaa, joiden käyttöaste on noin 80 prosenttia. Uusista kokoustiloista avautuu hulppeat näköalat Peurunkajärvelle.

– Hallintohenkilöstö muuttaa kylpylän kahvilan takana oleviin huoneisiin, jotka olivat aiemmin kuntoutuskäytössä.

Henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä

Peurunka-konserni virtaviivaistaa rakennetaan ensi vuoden alussa. Nykyisin majoitus-, ravintola- ja tapahtumatoiminnasta vastaa Kuntopolku Oy. Kuntoutumis- ja liikuntasäätiö Peurunka taas omistaa alueen rakennukset ja vastaa kuntoutustoiminnasta.

– Ensi vuoden alusta lähtien kaikki liiketoiminta siirretään tytäryhtiömme Peurunka Oy:n hoitoon. Rakennusten omistus jää säätiölle, Seppo Virta selvittää. Hänestä tulee uuden yhtiön toimitusjohtaja.

Säätiö omistaa kaikki Peurunka Oy:n osakkeet.

– Säätiö on perustettu veteraanien kuntoutusta varten ja sen tehtävän hoidamme viimeiseen iltahuutoon asti. Lisäksi säätiön tehtävänä on sen sääntöjen mukaan myös kansanterveyden ja liikunnan edistäminen, Matti Puhakka toteaa.

Osakeyhtiön tavoitteena on yleensä tuottaa voittoa omistajilleen. Säätiön omistaman Peurunka Oy:n rooli on hieman toisenlainen.

– Käytämme syntyvät voittovarat yhtiön toiminnan ja henkilöstön kehittämiseen, Virta sanoo.

Hänen mukaansa organisaatiouudistuksella ei ole henkilöstövaikutuksia.

–Sekä säätiön että Kuntopolku Oy:n henkilöstö, noin 150 ihmistä, työskentelevät vuoden alusta Peurunka Oy:n palveluksessa niin sanottuina vanhoina työntekijöinä, Virta sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .