Pieksämäelle vain pikku-Ideapark

Pieksämäelle ei tulekaan täysimittaista Ideaparkia. Näin katsoo hankkeen isä, liikemies Toivo Sukari. Hän kuitenkin arvioi Pieksämäen saavan noin kuuden hehtaarin kokoisen kauppakeskuksen eli noin puolet alkuperäisestä suunnitelmasta.

Syyksi päätökseensä Sukari ilmoittaa kaavoituksen viivästymisen ja Ikean ilmoituksen Ikanon kauppakeskuksen rakentamisesta Kuopioon, missä Ikanolla on lisäksi vahva kaava takanaan. Jos Ideaparkin kaava olisi ollut kunnossa, kuokka olisi iskeytynyt maahan Pieksämäellä jo tänä syksynä.

Sukarilla on vireillä kaikkiaan kolme Ideapark-hanketta: Kiiminkiin, Pieksämäelle ja Vihtiin. Hankkeet lähtevät liikkeelle tässä järjestyksessä kaavoituksen takia. Jos kaavoitus olisi edennyt Vihdissä toivotusti, hanke olisi ohittanut kaksi muuta.

Vihdin hanke on riski

Vihdissä kauppakeskus tunkee pääkaupunkiseudun entisestään kilpailluille markkinoille. Se on riski, mutta hallittavissa, katsoo Sukari.

- Ei Pieksämäellä voi tämmöisiä riskejä ottaa. Väestöpohja on heikko. Itä-Suomi ei todellakaan kestä, että Ikean Ikano tulee ja Ideapark tulee. Jommankumman pitää väistyä, se on ihan selvä asia. Molemmat eivät voi toteutua täysimittaisesti.

Sukari ilmoittaa myös, että Ideapark-hankkeet toteutuvat yksi kerrallaan. Hän aikoo myydä kiinteistöjään eri puolilta Suomea ja Ruotsista, jotta hän saa omarahoitusosuuden Kiimingin jättimäistä Ideaparkia varten.

» Lue lisää tiistain Keskisuomalaisesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.