Pieni Puulon osti isomman yrityksen: Liikevaihto moninkertaistuu

Kuhmoisissa toimiva pieni Puulon Oy on ostanut selvästi suuremman Aarnon Puu Oy:n huonekalujen ja puujalosteiden valmistusliiketoiminnan.

– Nyt kävi näin että pienempi osti isomman. Aarnon puu on liikevaihdoltaan kaksin-kolminkertainen Puuloniin verrattuna, Puulon Oy:n toimitusjohtaja Olli Hietajärvi kertoo.

Kaupan myötä Puulonin henkilöstömäärä lähes kuusinkertaistuu.

– Meillä Puulonilla on ollut kolme työntekijää ja Aarnon puulla 14. Henkilöstömäärämme siis kasvaa selvästi.

Padasjokelaisen, vuonna 192 perustetun Aarnon Puun henkilökunta siirtyy Puulonin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Puulon jatkaa valmistustoimintaa sekä Kuhmoisissa että Padasjoen Taulun teollisuusalueella.

"Taistelemme muutosta vastaan"

Yli 40 vuotta Kuhmoisissa toiminut Puulon sai uudet omistajat vuosi sitten kun pitkäaikainen omistaja Unto Sarvala eläköityi ja myi yhtiön kolmelle nuorelle puusepälle: Olli Hietajärvelle, Jaakko Järvelle ja Tomas Nordströmille. Kaupan myötä yhtiö sai kaksi uutta omistaa, kun mukaan tulivat muotoilija Risto Luoma Tampereelta ja yrittäjä Markku Pelkonen Kuhmoisista.

Puulon tunnetaan kotimaisista puuhuonekaluistaan. Puulonin kaikille tuotteille on myönnetty Avainlippu- ja Design from Finland -merkit.

– Aarnon puun tuotekategoria on monimuotoinen. Siihen ovat kuuluneet muun muassa päiväkotikalusteet, esimerkiksi kaappisängyt. Tarkoituksena on, että jatkamme kaikkea mitä Aarnon puu on tehnyt ja lähdemme pikemminkin laajentamaan tuotevalikoimaa, Hietajärvi kertoo.

– Kotimaisten huonekaluvalmistajien määrä on vähentynyt merkittävästi viime vuosien aikana. Perinteisille yhtiöille ei ole löytynyt jatkajia. Aiomme taistella tätä muutosta vastaa ja nostaa kotimaisten laatukalusteiden arvostuksen sen ansaitsemalle tasolle, Tomas Nordström sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .