Piensijoittajat hullaantuivat Outokummun osakkeesta

Moni etsii teräsyhtiön osakkeesta nopeaa voittoa.

Suomalaiset piensijoittajat ovat hullaantuneet Outokummusta. Nopealiikkeinen osake nousi paitsi piensijoittajien vaihdetuimmaksi myös selvästi netto-ostetuimmaksi osakkeeksi toukokuun aikana.

Outokumpu on ruostumattoman teräksen maailmanlaajuinen markkinajohtaja.

Kuukauden aikana panoksia lisättiin Outokummussa peräti 121 miljoonalla eurolla. Tankkaus on hurja huomioiden sen, että summasta on vähennetty kaikki piensijoittajien Outokumpu-myynnit kuukauden aikana.

Yksityissijoittajien tavallisimmin käyttämien online-välittäjien (Nordnet, FIM, Nordea, Pohjola, UB) kautta tehtyjen osakekauppojen euromääräinen vaihto kasvoi toukokuussa jopa 41,2 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Helsingin pörssin yhteenlaskettu vaihto nousi sekin 30,6 prosenttia vuodentakaisesta toukokuusta. Online-välittäjien kauppamäärät laskivat edelliskuusta euroissa 8,5 prosenttia. Kuitenkin koko pörssin osalta kauppamäärät piristyivät euroissa 13,9 prosentin nousuun.

Outokumpu tarjoaa pelin paikan

Outokummun kurssi on vaihdellut rajusti. 12:n viime kuukauden alin hinta on ollut 3,45 euroa ja ylin 10,45 euroa. Perjantaina iltapäivällä osakkeen hinta oli runsaat seitsemän euroa.

– Outokummun osake on nyt treidilappujen numero uno. Anonyymien välittäjien paiskoessa osakekurssia suuntaan ja toiseen piensijoittajat nauttivat näkemästään. Moni etsii nopeaa voittoa ja Outokumpu näyttää tarjoavan ripeitä liikkeitä eli pelin paikan, Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen sanoo tiedotteessa.

Huhtikuun tavoin myyntilistan kärkiviisikosta löytyivät edelleen toukokuussa Orion, Nordea ja Fortum. Myydyimpien joukkoon kuuluivat myös Wärtsilä ja Metsä Board.

– Yleisemmin näyttää siltä, että monivuotista suosiota nauttineiden melko vakaiden suuryhtiöiden osakkeita on nyt alettu realisoida käteiseksi. Tilalle on ryhdytty kiihtyvässä määrin ostamaan kasvuun tähtääviä yhtiöitä, Tuppurainen sanoo.

– Vakauden suosimisesta kasvuvaihteelle vaihtamiseen kannustaa osin myös laajasti uutisoitu vahvistuva yleinen talouskehitys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.