Pihlajalinnan tulos oli pettymys, osake selvässä laskussa 

Yhtiön mukaan maantieteellinen laajentuminen rasitti tulosta

Terveyspalveluyritys Pihlajalinnan alkuvuoden tulos jäi heikoksi. Pihlajalinnan oikaistu liiketulos tammi-maaliskuussa oli 0,3 miljoonaa euroa tappiollinen, kun vuosi sitten yhtiön tulos oli 5,7 miljoonaa euroa.

Liikevaihtoaan Pihlajalinna kasvatti yrityskauppojen ansiosta kahdeksalla prosentilla 119,2 miljoonaan euroon. Pihlajalinna osti alkuvuonna muun muassa Doctagon Oy:n ja osake-enemmistön Forever-liikuntakeskusketjusta.

Markkinat reagoivat Pihlajalinnan heikkoon tulokseen, ja puoli yhdentoista aikaan yhtiön osake oli seitsemän prosentin laskussa Helsingin pörssissä.

Pihlajalinnan toimitusjohtajan Joni Aaltosen mukaan odotettua heikompaan tulokseen oli useita syitä, yhtenä niistä alkuvuoden aikana Turkuun, Ouluun ja Seinäjoelle avattujen lääkärikeskusten toiminnan käynnistys.

– Käyttökatetta ja tulosta rasittivat muun muassa alkuvuoden aikana avattujen kolmen ison lääkärikeskuksen toiminnan käynnistys, ulkoistetun erikoissairaanhoidon odotettua isommat kustannukset, yritysjärjestelyihin liittyvät varainsiirtoverot ja asiantuntijakulut, Aaltonen selvitti tiedotteessa.

Hän mainitsi niin ikään rakenneuudistuksen ja yhteistoimintaneuvottelujen vaikutuksen liiketoiminnan suorituskyvyn johtamiseen sekä suunniteltua hitaammin toteutuneiden lääkärirekrytointien vaikutuksen työvoimapalvelujen myyntiin,

– Liiketoiminnan vieminen strategian mukaiseen suuntaan on edellyttänyt yhtiöltä uudistumista ja maantieteellistä laajentumista, jotka painavat tulosta merkittävästi lyhyellä aikavälillä.

Koko vuoden näkymänsä Pihlajalinna piti ennallaan. Yhtiö odottaa oikaistun liikevoittonsa paranevan vuodesta 2017.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.