Pihtiputaalainen Keski-Suomen Betonirakenne rakentaa jälleen parkkitalon Helsinkiin

Pihtiputaalainen Keski-Suomen Betonirakenne (KSBR) on voittanut Helsingin Pasilan uuden Postipuiston alueen ensimmäisen parkkitalon urakan.

KSBR voitti suunnittelun ja rakentamisen kilpailun Kauramoottori-nimisellä ehdotuksella, jonka on suunnitellut L Arkkitehdit Oy.

Pysäköintilaitokseen tulee kaikkiaan 434 autopaikkaa viiteen kerrokseen. Hallin alimpaan kerrokseen rakennetaan lisäksi Helsingin kaupungin kiinteistöhuollon varastotiloja.

– Rakennus on askel kohti hybridiparkkitaloja, jotka ovat tulevaisuuden trendi, KSBR:n parkkiliiketoimintaryhmästä vastaava teknisen toimiston päällikkö Simo Särkelä kertoo tiedotteessa.

– Hybrideissä perinteisiin parkkitiloihin yhdistetään esimerkiksi kaupallisia ja liikuntapalveluja tai vaikkapa ulkoilupaikkoja ja puistoja. Kauramoottori-rakennus edustaa tulevaisuutta myös tuottamalla osan tarvitsemastaan energiasta itse, Särkelä toteaa.

Uuden parkkitalon latauspisteiden ja valaistuksen vaatima energia tuotetaan katolle asennettavilla aurinkopaneeleilla. Kesäaikana tämä kattaa koko kiinteistön energiatarpeen.

KSBR on viime vuosina profiloitunut pysäköintitalojen rakentajana. Tänä vuonna pääkaupunkiseudulle valmistuu kaikkiaan kolme yhtiön rakentamaa parkkitaloa ja esimerkiksi Turun yliopistollisen sairaalan parkkihalli.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .