Pihtiputaalle Nelostien kainaloon Koto Hotelli – tilat remontoidaan entisen Hotelli Pihtiputaan kiinteistöön

Keski-Suomi saa uudenlaisen maaseutuhotellin, kun Pihtiputaalle valmistuu loppusyksystä Koto Hotelli. Kolmen naisen perheyritys starttaa hankkeen omarahoitteisesti.

Entisen Hotelli Pihtiputaan kiinteistöön Asematien varrelle remontoidaan parhaillaan tiloja uudelle Koto Hotelli Pihtipudas Oy:lle. Ensi vaiheessa loppusyksyyn mennessä kunnostetaan 13 hotellihuonetta ja kahvila-lounge, seuraavan vuoden aikana ravintola.

Osakkaina ovat kaksi pihtiputaalaislähtöistä siskosta ja heistä toisen puoliso. Toimitusjohtajana aloittava Kirsi Vesterinen on vetänyt pitkään paikallisen Pudasport-yrityksen pukeutumisliiketoimintaa.

– Koto Hotelli on modernisti maalainen ja ylpeästi pihtiputaalainen. Siitä tulee Nelostien kulkijoille ja matkailijoille houkutteleva pysäkki ja kuntalaisille viihtyisä olohuone. Jatkossa Koto-brändiin sisältyy myös paikallisia tuotteita, Vesterinen kertoo.

 

Maaseutu ja räätälöidyt palvelupaketit ovat Koton myyntivaltteja – myös kansainvälisille matkailijoille.

– Pihtiputaalla on järviä, erämaita ja vuodenajat. Tätä kauemmas ei etelästä tulevien tarvitse ajaa eksotiikkaa etsimään.

Muut osakkaat, Vesterisen sisko Sirpa Laitinen ja tämän puoliso Anneli Williams, muuttavat hankkeen perässä Espoosta Pihtiputaalle.

Kivikkoinen rahoituksenhakukierros oli kolmikolle pettymys.

– Ydinideamme on kehittää maaseudun elinvoimaa, mutta se ei riittänyt. Aloitamme siis ilman mitään tukia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .