Pihtiputaan ja Korpilahden osuuspankit liittymässä Keski-Suomen Osuuspankkiin

Pihtiputaan ja Korpilahden osuuspankit suunnittelevat yhdistyvänsä Keski-Suomen Osuuspankkiin. Fuusioiden edellytyksenä on, että suunnitelmat hyväksytään vielä pankkien hallintoelimissä. Mikäli ne näyttävät vihreää valoa, niin yhdistyminen toteutuu käytännössä ensi lokakuun viimeisenä päivänä.

Yhdistyvien pankkien asiakkaat siirtyvät automaattisesti aikanaan Keski-Suomen Osuuspankin asiakkaiksi. Tilinumeroja, pankkikortteja tai sopimuksia ei tarvitse uusia.

Myös pankkikonttorit Pihtiputaalla ja Korpilahdella jatkavat toimintaansa vanhaan malliin. Kummassakin yhdistyvässä pankissa on töissä kuusi henkilöä, jotka siirtyvät Keski-Suomen Osuuspankin palvelukseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

Aloite fuusioihin tuli yhdistyvistä pankeista.

– Korpilahden ja Pihtiputaan osuuspankkien hallitukset ovat tehneet yhdistymisvaihtoehdoista perusteellisen selvityksen ja ovat yksimielisesti yhdistymisen kannalla. Keski-Suomen Osuuspankki nähtiin selvästi parhaana vaihtoehtona palvelukyvyn ja maakunnallisuuden näkökulmasta, perustelee Pihtiputaan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Vesa Lehikoinen.

Hänen mukaansa hankkeen taustalla on asiakaskäyttäytymisen ja -tarpeiden muutos, pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristyminen sekä finanssialan uudenlainen kilpailu.

– Tällä ratkaisulla saavutamme paremman palvelu- ja hintakilpailukyvyn. Saamme asiakkaidemme käyttöön myös sellaisia palveluita, joita emme nykyisellään ole pystyneet tarjoamaan. Hallinnolliset tehtävät vievät pienessä pankissa henkilökunnalta suhteettoman paljon aikaa, joka nyt vapautuu asiakkaiden hyväksi, toteaa Korpilahden Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Tarja Simola.

Pankkien hallitukset ovat allekirjoittaneet sulautumissuunnitelmat tänään perjantaina.

– On hienoa, että Keski-Suomen Osuuspankki koetaan luotettavana kumppanina. Vastuullisena toimijana pyrimme turvaamaan palveluita laajasti maakunnassamme toimintaympäristön haasteista huolimatta, painottaa Keski-Suomen Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Jaakko Pehkonen.

Lopullinen päätös yhdistymisestä on tarkoitus tehdä 7. toukokuuta Korpilahden Osuuspankin osuuskunnan kokouksessa sekä Keski-Suomen ja Pihtiputaan osuuspankkien edustajiston kokouksissa.

– Kaikki nykyiset toimipisteet jatkaisivat toimintaansa. Uskon, että isompi pankki pystyy myös tarjoamaan asiakkaille yhä sujuvampia asiointitapoja nyt ja tulevaisuudessa, sanoo OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.