Pirkko Filtness: Ict mullistaa maailmaa ja haluan olla mukana – siirtyminen Telialle oli hyppy tuntemattomaan"

Telia työllistää Jyväskylässä ja Keski-Suomessa jo 520 henkilöä. Väki on lisääntynyt yrityskaupan ja luontaisen kasvun kautta. Yksi uusista työntekijöistä on Pirkko Filtness.

Hän aloitti työt Jyväskylässä asiakkuusjohtajana suurasiakasmyynnissä vuosi sitten toukokuussa. Telialle hän päätyi hakemalla avoinna ollutta tehtävää.

–  Minua ovat aina kiinnostaneet yhteiskunnalliset muutokset, ja ict-ala mullistaa maailmaa. Halusin nähdä toimialaa sisältä päin, ja se oli yksi tärkeä syy, miksi hain Telialle, Filtness muistelee.

Aiemmin hän työskenteli avainasiakaspäällikkönä Lassila & Tikanojala, joka on erikoistunut ympäristöhuollon ja kiinteistöjen sekä laitosten tukipalvelujen tuottamiseen. Niinpä siirtyminen Telialle oli pitkälti hyppy tuntemattomaan.

– Olen oppinut vuoden aikana todella paljon uutta. Se viisauden ja älyn määrä, johon olen törmännyt, on ollut toisinaan mykistävää.

Pirkko Filtness on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Vaasan yliopistosta. Hänen pääaineenaan oli markkinoinnin johtaminen.

– Lisäksi opiskelin muun muassa tuotantotaloutta ja johtamista. Varsinaista teknologista koulutusta minulla ei ole, joten sen puolen jätän suosiolla asiantuntijoille.

Filtnessin mukaan tärkeintä työssä on ihmisymmärrys.

– Vaikka teknologiat ovat keskeisessä osassa Telian toimintaa, niin täytyy aina muistaa, että ihmiset laittavat prosessit toimimaan.

Asiakkuusjohtajan työssä painottuvat myynti ja hänen vastuullaan ovat sovitut asiakkaat.

– Tyypilliseen työpäivääni kuuluu paljon asiakaskohtaamisia. Myös sisäisiä palavereita on jonkin verran.

Kuluttajille Telia on tuttu ennen kaikkea suurena puhelinoperaattorina, joka myy puhelin- ja nettiliittymiä sekä välittää jääkiekon SM-liigan otteluita Telia TV:ssä. Kansainvälisen yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu kuitenkin myös paljon muuta.

– Tarjoamme yritysasiakkaille lähes kaikkia mahdollisia ict-alaan kuuluvia palveluita. Neuvotteluissa lähdemme siitä, minkälaisten haasteiden kanssa asiakkaamme painivat. Kun vastaukset alkavat hahmottua, tehtäväni on etsiä Telian sisältä parhaat asiantuntijat ja ratkaisut, Filtness kertoo.

Telia kasvoi merkittävästi viime vuoden tammikuussa, jolloin se osti Jyväskylässä noin sata henkeä työllistäneen ict-palvelutalo Inmicsin. Yrityskaupan jälkeen Inmics ja helsinkiläisen Nebula fuusioituivat Telia Inmics-Nebulaksi.

–  Vastuualueeseeni kuuluu koko Telian paletti, myös Telia Inmics-Nebulan palvelut.

Telia ja Telia Inmics-Nebula toimivat Jyväskylässä kahdessa paikassa, kaupungin ydinkeskustassa ja Itä-Päijänteentiellä Tuohimutkassa.

Pirkko Filtness on kotoisin Laukaasta ja asuu nykyisin Jyväskylässä. Hänen perheeseensä kuuluu aviomies Karl Filtness ja lapset Roope, 14 ja Sisu, 11.

– Pojat pelaavat koripalloa HoNsU:ssa ja heidän kuskaamiseen menee aika paljon aikaa. Itse harrastan joogaa, silloin kun aikaa siihen jää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .