Pk-yrityksissä ei kaavailla potkuja vaan palkkaamista

Suomen pienet ja keskisuuret yritykset aikovat pitää kiinni työntekijöistään epävarmasta taloustilanteesta huolimatta. Tuoreesta barometristä ilmenee, että yrityksistä useampi aikoo palkata lisää työvoimaa kuin antaa potkuja nykyisille.

Suomen Yrittäjien mukaan pienissä yrityksissä yhdenkin työntekijän vähennys leikkaa liiketoimintaa ja vaikeuttaa nousua, kun markkinatilanne aikanaan paranee.

- Siksi henkilöstöstä yritetään pitää kiinni vaikeinakin aikoina, sanoo varatoimitusjohtaja Timo Lindholm Suomen Yrittäjistä.

Pk-barometriin vastasi yli 5 000 pientä ja keskisuurta yritystä. Kyselyn teettivät Suomen Yrittäjät, Finnvera ja työ- ja elinkeinoministeriö.

Yritysten suhdanneodotukset eivät ole juuri muuttuneet alkuvuoden tasosta. Joka neljäs arvioi, että suhdanteet parantuvat seuraavien 12 kuukauden aikana. Noin joka viides puolestaan uskoo, että suhdanteet heikkenevät edelleen.

Investointisuunnitelmat ovat monissa pk-yrityksissä jäissä. Kaikilla päätoimialoilla on enemmän yrityksiä, jotka aikovat leikata investointeja kuin niitä, joissa investoinnit kasvavat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.