Pohjantähti Jyväskylään vasta vuoden päästä

Jyväskylän keskustan jouluvalaistuksen uudistuksen piti tänä vuonna edetä toiseen vaiheeseen, mutta se lykkääntyy vuodella. Kakkosvaiheen näkyvin osa olisi ollut Kompassin kohdalle ilmaan ripustettava iso valoaihe, Pohjantähti.

Syynä lykkäykseen ovat ydinkeskustassa meneillään tai alkamassa olevat isot kiinteistöremontit kuten Tawastinkulma ja Sokos. Kolmiulotteinen, seitsemän metriä korkea Pohjantähti on tarkoitus kiinnittää Kompassia ympäröivään neljään kiinteistöön.

- Ripustuksen täytyy mennä julkisivun läpi kantaviin rakenteisiin. Näissä oloissa se olisi ollut aika lailla mahdotonta, valaistuskoordinaattori Annukka Larsen sanoo.

Ydinkeskustan jouluvalaistuksen uudistaminen jatkuu Pohjantähden lykkäyksestä huolimatta. Vaiheittain etenevän jouluvalaistuksen on määrä olla valmis vuonna 2010.

Uudistus käynnistyi viime vuonna, kun kävelykadun kirsikkapuihin asennettiin led-valonauhat. Valot sytytetään jälleen sunnuntaina 23. marraskuuta, jolloin järjestetään Jyväskylän perinteinen joulunavaus.

Kävelykadun jouluvalaistus on osa laajempaa keskustan valaistushanketta. Sen luonnostelusta vastaa valaistussuunnittelija Jukka Korpihete, jonka kädenjälkeä on nähty muun muassa Valo on Jyväskylässä -tapahtumassa.

» Lue lisää torstain Keskisuomalaisesta

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .