Pohjois-Euroopan suurimmalle erikoiskuljetusliikkeelle ajoneuvokeskus Jyväskylään

Kuljetusliike Ville Silvasti ja Jyväskylän seudun kuntien kiinteistöyhtiö Jykia ovat allekirjoittaneet esisopimuksen uuden ajoneuvokeskuksen rakentamisesta Jyväskylään. Samalla Silvastin kotipaikka siirtyy Uuraisilta Jyväskylään, jossa merkittävä osa yhtiön toiminnoista jo on.

Noin 3 000 neliön ajoneuvokeskukselle on varattu tontti Seppälänkankaalta, mutta toimitilat voivat sijoittua muuallekin. Ensi syksynä järjestetään julkinen urakkakilpailu, jossa yritykset voivat tarjota myös omia tonttejaan.

Rakentaminen aloitetaan tämän vuoden lopulla, ja kiinteistö on valmis käyttöönotettavaksi vuoden 2019 lopulla. Kiinteistöön tehdään tilat toimistolle ja huolto­toiminnalle.

Silvasti on erikois- ja raskaskuljetuksiin sekä projektilogistiikkaan erikoistunut perheyritys, joka toimii Euroopassa ja Venäjällä. Yritys työllistää 180 henkeä, joista yli 40 Keski-Suomessa.

Silvasti osti viime joulukuussa tanskalaisen tuulivoimakuljetuksiin erikoistuneen perheyrityksen Frank Nørager & Co. A/S:n. Samalla yhtiöstä tuli Pohjois-Euroopan suurin erikoiskuljetusliike. Ennen yrityskauppaa Silvastin liikevaihto oli noin 25 miljoonaa euroa vuodessa.

Merkittävä osa yrityksen liikevaihdosta tulee tuulivoiman rakentamiseen liittyvistä kuljetuksista. Yli 80 prosenttia yrityksen asiakkaista on ulkomailta.

– Olemme laajentuneet vuosien aikana. Ymmärrettävästi toimitilamme ovat käyneet epäkäytännöllisiksi ja olemme jo vuosien ajan suunnitelleet laajennushanketta, toimitusjohtaja Ville Silvasti kertoo.

Uuden ajoneuvokeskuksen paikkavaihtoehtona oli myös Äänekosken Hirvaskangas.

– Valitsimme Jyväskylän, koska siellä asuu suuri osa työntekijöistämme. Jyväskylässä tärkeimmät sidosryhmämme, korjaamot ja rengasliikkeet, ovat lähellä, työmatkalta Belgiasta tavoitettu Ville Silvasti kertoo.

Silvastin toiminta Uuraisilla ja nykyisissä tiloissa Jyväskylän Seppälänkankaalla loppuu. Yhtiöllä on sivupiste Helsingin Vuosaaressa.

Silvastin uudisrakennus on kumppanuushanke, joka on Jykialle uudenlainen tapa toimia. Tavoitteena on luoda saumaton prosessi aina tontin löytämisestä uudisrakennuksen valmistumiseen asti.

– Jykialla on hankkeessa kokonaisvastuu. Hoidamme myös rahoitusjärjestelyt sekä rakennuttamisen, Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen kertoo.

Kuljetusliike Ville Silvasti tekee kiinteistöyhtiön kanssa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen. Jykia myy osuutensa uudesta yhtiöstä viiden vuoden kuluttua.

Kaupunginjohtaja Timo Koiviston mukaan voimakkaasti kasvava kansainvälinen yritys on Jyväskylälle ensiarvoisen tärkeä.

– Silvasti edustaa juuri tällaista yritystä ja kaupungin tahtotila on tarjota Silvastille mahdollisuudet kasvuun, hän sanoo.

– Jykian rooli kaupungin elinkeinopoliittisessa työkalupakissa on toimia asiantuntijana yritysten toimitila-asioissa ja tässä he ovat onnistuneet.

Jykian omistajat Jyväskylä, Muurame ja Laukaa käynnistivät pari vuotta sitten yrityksen uudistusohjelman. Jykia myi viime vuonna ison määrän kiinteistöjä ja on uudistanut toimintatapojaan sekä organisaatiotaan.

– Uudistusohjelma on edennyt suunnitelmien mukaan. Jykian rooli on mahdollistaa yritysten kasvu ja sijoittuminen alueelle tarjoamalla tarpeenmukaisia toimitiloja, Takanen linjaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .