Pokémon-pelaajat täyttävät katuja katse puhelimessa – pelaajia jopa ryöstetty

Yhdysvalloissa pahimmin koukuttuneita Pokémon Go -pelin pelaajia on myös ryöstetty.

Uusi mobiilipeli Pokémon Go on saanut pelaajat liikkeelle Yhdysvalloissa. Älypuhelimella pelattavassa pelissä liikutaan oikeassa ympäristössä etsien Pokémon-hahmoja. Peli hyödyntää puhelimen sijaintitietoja ja kameraa.

Puhelinta tuijottavat pelaajat ovat aiheuttaneet häiriötä muun muassa menemällä pelihahmojen perässä luvattomiin paikkoihin. Yhdysvalloissa ja Australiassa poliisi on varoittanut pelaajia tunkeutumisesta rakennuksiin, jotka eivät ole julkisia. "Olin keräämässä Pokémoneja" ei ole pätevä syy lain rikkomiselle, huomauttaa poliisi Länsi-Australiassa.

Yhdysvalloissa pelaajia on myös ryöstetty. Poliisin mukaan ryöstäjät ovat väijyneet parkkialueilla, jonne on tiedetty saapuvan pelaajia pelihahmojen perässä.

Nintendo on julkaissut Pokémon-pelin tähän mennessä Yhdysvalloissa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Viime viikolla julkaistun pelin suosio on ruuhkauttanut palvelinta, minkä vuoksi pelin julkaisu muissa maissa viivästyy.

Peli sai Nintendon nousukiitoon pörssissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Kuluttaja-asiamies varoittaa puhelinmyyntiyrityksestä – kuluttajat saaneet sähkösopimuksia, vaikka eivät hyväksyneet yhtiön esittämää tarjousta

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Tavaraviennin arvo laski toukokuussa 31 prosenttia

Maailman miljonäärit vaurastuivat reippaasti viime vuonna – Norja Pohjoismaiden ykkönen

Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan

Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut

Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.