Posti odottaa verkkokaupan kasvavan – pakettien kotiintoimitus moninkertaistunut koronakriisin aikana

Valtionyhtiö Posti kertoo, että kotiin toimitettavien pakettien määrä on kasvanut moninkertaiseksi koronavirusepidemian aikana. Yhtiö odottaa, että verkkokauppa kasvaa normaalia nopeammin seuraavien kuukausien aikana.

Postin kotimaan pakettiliiketoiminnasta vastaava johtaja Arttu Hollmérus sanoo tiedotteessa, että kotipakettien tilaukset ovat viime viikkojen aikana olleet jopa nelinkertaisia normaaliin verrattuna.

–  Ihmiset ovat koronan takia kotona, ja tarve tavaroiden tilaamiselle on luonnollisesti kasvanut, Hollmérus kertoo.

Yhtiön mukaan kasvanut kysyntä ei ole näkynyt toiminta-ajoissa. Pienessä osassa pakettien jakelua voi esiintyä viiveitä.

Posti on koronaepidemian vuoksi muuttanut toimintaansa niin, että lähetystä ei luovuteta vastaanottajalle käteen, vaan jakaja jättää lähetyksen oven taakse soitettuaan ovikelloa. Vastaanottajalta ei myöskään vaadita allekirjoitusta.

Asiakas voi tilausta tehdessään valita haluamansa ajankohdan kotiintoimitukselle. Vaihtoehtoisesti hän voi hyväksyä paketin jättämisen ovelle, vaikka ketään ei olisi kotona.

Posti on myös aiemmin pidentänyt pakettien säilytysaikaa postikonttoreissa ja automaateissa viikosta kolmeen viikkoon. Yhtiön mukaan pääosa lähetyksistä noudetaan yhä ensimmäisten päivien aikana, mutta tarkoituksena on varmistaa mahdollisuus noutaa paketit poikkeustilanteesta huolimatta. Pidennetty säilytysaika jatkuu valmiuslain voimassaolon ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.