Potkut uhkaavat 170:tä tuulilasinvalmistajaa

Lasinvalmistuksesta uhkaa kadota noin 170 työpaikkaa, kun Pilkington Automotive vähentää väkeä.

Konsernin mukaan yt-neuvottelut koskevat noin 930:tä Pilkingtonin työntekijää: Laitilan, Tampereen ja Ylöjärven ajoneuvolasitehtaita sekä Laitilan laivalasitusyksikköä ja keskitettyjä toimintoja.

Ammattiliitot Team ja Pro pitävät yt-neuvottelukutsua erityisen vakavana. Puheenjohtajien Timo Vallitun ja Antti Rinteen mukaan alkamassa voi olla koko Suomen autonlasiteollisuuden vaiheittainen alasajo.

Ay-pomojen mukaan kuljetuskulut nousevat, kun toimitaan tuontiraaka-aineen varassa. Siihen tilanteeseen on johtanut Lahden lasitehtaan seisokki, jonka ilmoitettiin helmikuussa jäävän lopulliseksi.

Pilkintonilla on Suomessa noin 1 000 työntekijää ja 150 miljoonan euron liikevaihto.

Konsernin mukaan supistuksiin johtaa maailman lasimarkkinoitten ja -kysynnän muutos. Pilkington Automotive kuuluu japanilaiseen NSG Groupiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.