Presidentti Niinistö: Kreikkalaisten kivun jälkeen euromaiden vastuu saattaa kasvaa

Euromaiden vastuut kasvavat Kreikan kansan ilmaistua tahtonsa lainapäätöksen epäämisestä, epäilee presidentti Sauli Niinistö.

– Kyllä pahoin pelkään, että kipu iskee lähiviikkojen aikana ensiksi kreikkalaisiin. Jälkivaikutuksena euromaat joutuvat varmasti miettimään, miten kreikkalaisten hätään vastataan. Näin ollen euromaiden vastuut saattavat kasvaa, Niinistö sanoo.

Niinistön mukaan pääasia ei ole Kreikan jääminen tai mahdollinen poistuminen eurosta vaan se, että Kreikan rahat ovat lopussa ja velkaa on paljon.

Asiantuntijoiden kanssa keskusteltuaan Niinistö on tullut siihen tulokseen, että kriisi ei ole akuutisti leviämässä esimerkiksi Espanjaan tai Portugaliin. Niinistön mukaan tilanteesta tuskin seuraa turvallisuuspoliittisia ongelmia.

– Sitä on tietysti vaikea lähteä ennakoimaan. En nyt jaksa uskoa, että sillä olisi mitään välittömiä turvallisuuspoliittisia vaikutuksia, Niinistö sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Kuluttaja-asiamies varoittaa puhelinmyyntiyrityksestä – kuluttajat saaneet sähkösopimuksia, vaikka eivät hyväksyneet yhtiön esittämää tarjousta

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Tavaraviennin arvo laski toukokuussa 31 prosenttia

Maailman miljonäärit vaurastuivat reippaasti viime vuonna – Norja Pohjoismaiden ykkönen

Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan

Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut

Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.