Protacon laajenee jälleen – osti jo viidennen yrityksen tänä vuonna

Jyväskyläläinen teknologiayhtiö Protacon laajenee jälleen yrityskaupan myötä. Se on ostanut kansainvälisesti toimivan ARROW Engineering Oy:n, joka on erikoistunut valmistavan teollisuuden tuottavuuden parantamiseen tiedon digitalisoinnin ja visuaalisen johtamisen avulla.

– ARROW tuo asiakkaillemme teolliseen tuotantoon erikoistuneen tiedolla johtamisen osaamisensa, vahvan aseman omaavia ohjelmistotuotteita ja valtavan määrän dataan perustuvaa näkemystä eri teollisuuden aloilta. Pääsemme hyödyntämään toistemme osaamista muun muassa tarjoamalla laajemman palveluvalikoiman ja kehittämällä tulevaisuuden tiedolla johtamisen palveluitamme, sanoo Protaconin toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen tiedotteessa.

ARROW Engineering Oy jatkaa omana tytäryhtiönään osana Protacon-konsernia. Yhtiö on toiminut 25 vuotta ja sillä on noin viisisataa asiakasta 30:ssa maassa.

– Odotamme ARROW:n vahvistavan kilpailuasemaamme erityisesti globaaleilla markkinoilla, kertoo Protaconin kasvustrategiasta vastaava hallituksen jäsen Timo Akselin niin ikään tiedotteessa.

– Kokonaisuutena ARROW on uniikki toimija, sillä vastaavan palvelukokonaisuuden tarjoavaa taloa ei ole markkinassa. Meillä on laaja ja merkittävä yhteinen asiakaskunta, mutta ei päällekkäisyyksiä tarjonnassa, Akselin jatkaa.

Kauppa on Protaconille jo viides tänä vuonna. Yhtiö osti tammikuussa ohjelmistoyritys Netwell Oy:n sekä teollisuuden suunnittelupalveluita tuottavan Descal Engineering Oy:n, maaliskuussa merkittävän osuuden reaaliaikaisia mittausjärjestelmiä toimittavasta Inray Oy:sta ja huhtikuussa teknologiatalo Vision Systems Oy:n liiketoiminnan.

Hankinnat ovat kohdistuneet Protaconin kasvustrategian mukaisesti sekä teollisuuden palveluita ja tuotteita maailmanlaajuisesti tuottaviin yhtiöihin että kotimaassa ja lähialueilla toimiviin ohjelmistokehityspalveluita tuottaviin yrityksiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .