Protacon osti insinööritoimisto Descalin

Kaupan myötä jyväskyläläinen teknologiayhtiön henkilöstömäärä nousee yli kolmeensataan.

Jyväskyläläinen teknologiayhtiö Protacon kasvaa yrityskaupan avulla. Se on ostanut noin 50 henkilöä työllistävän kouvolalaisen Descal Engineering Oy:n.

Ostettu yritys on vuonna 2006 perustettu insinööritoimisto, jonka päätoimintaa ovat teollisuuden prosessi- ja laitossuunnittelu, lujuuslaskentapalvelut sekä teräs- ja betonirakenteiden suunnittelu teollisuuskohteisiin maailmanlaajuisesti.

Descalin liikevaihto oli toissa vuonna lähes neljä miljoonaa euroa ja liiketoiminnan tulos reilut puoli miljoonaa euroa.

Protaconin ja Descalin yhdistyessä Suomeen muodostuu globaali toimija, jonka tarjonta kattaa teollisuuden investointiprojektien koko elinkaaren.

– Meistä tulee teollisuuden integraattorimarkkinaan uudenlainen toimija. Yhdistämme teollisuuden asiantuntijapalvelut ja järjestelmätoimitukset aiempaa toimivammaksi kokonaisuudeksi, toteaa konsernijohtaja Timo Akselin Protaconilta.

Jo toinen yrityskauppa tässä kuussa

Protacon toimii kymmenellä paikkakunnalla Suomessa. Descalilla on yksiköt Kouvolassa ja Mikkelissä.

Kaupan myötä Protaconin henkilöstömäärä nousee yli kolmeensataan ja liikevaihdon odotetaan yltävän tänä vuona yli 30 miljoonaan euroon.

Descal Engineering Oy jatkaa alkuvaiheessa omalla nimellään ja nykyisellä johdolla Protaconin sataprosenttisesti omistamana tytäryhtiönä.

– Descalin ja Protaconin yhdistyminen luo mahdollisuuden laajentua markkinoille, joille yhtiöillä ei yksin ole tähän saakka ollut mahdollisuutta. Myös toiminta kansainvälisillä markkinoilla helpottuu, kun kykenemme hoitamaan samalta tiskiltä asiakkaiden tarpeet, sanoo toimitusjohtaja Kimmo Kerttula Descal Engineering Oy:stä .

Kauppa on Protaconille jo toinen tänä vuonna. Viikko sitten yhtiö tiedotti Protaconin ja Netwell Oy:n välisestä yrityskaupasta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .