Pudasjärvelle maailman suurin hirsirakennus

Pudasjärven uudesta koulukampuksesta Pohjois-Pohjanmaalla tulee tiettävästi maailman suurin hirsirakenteinen rakennuskompleksi. Kontiotuote Oy toimittaa rakennukseen yli 28 kilometriä hirttä, josta valtaosa on järeää 275 millimetriä vahvaa lamellihirttä.

Pääurakoitsijana projektissa toimii Lemminkäinen Talo Oy, joka on tilannut hirsiosat asennettuina Kontiotuote Oy:ltä. Hirsiasennukset alkavat työmaalla marraskuussa.

Lemminkäinen rakentaa Pudasjärvelle hirsikoulukampuksen elinkaarimallilla. Rakennuksen suunnittelun ja toteutuksen lisäksi rakennuksen hoito, ylläpito, käyttäjäpalvelut sekä palvelusopimuksen aikaiset perusparannusinvestoinnit ovat Lemminkäisen vastuulla 25 vuoden palvelujakson ajan.

Uuteen koulukampukseen on tulossa tilat 800 oppilaalle. Rakennuskompleksissa on 9 800 neliötä: koulutilat ala- ja yläasteen sekä lukion oppilaille.

– Pudasjärven kaupungin omistamissa 1970- ja 1980-luvuilla rakennetuissa kiinteistöissä on esiintynyt paljon sisäilmaongelmia. Sen sijaan viime vuosina rakennetuista hirsirakenteisista toimistorakennuksista sekä 1200-neliöisestä päiväkodista on saatu käyttäjiltä niin hyvää palautetta, että Pudasjärven kaupunki päätti jatkaa valittua hirsirakentamisen linjaa myös uudessa koulukampuksessa, Kontiotuotteen toimitusjohtaja Jalo Poijula sanoo.

Kontiotuote Oy on maailman suurin hirsirakennusten valmistaja. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 56,3 miljoonaa euroa ja vuosittainen tuotanto noin 2000 hirsirakennusta. Vientiä yhtiöllä on ympäri maailmaa yli 20 eri maahan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.