Puolet suomalaisista uskoo kärsivänsä velkakriisistä

Joka toinen suomalainen uskoo joutuvansa kärsimään velkakriisistä, ilmenee Nordnet-pankin teettämästä kyselystä. Pessimistien osuus on kasvanut edellisestä, kesäkuussa tehdystä kyselystä.

Kesäkuussa 43 prosenttia arvioi, että velkakriisi vaikuttaa heihin negatiivisesti.

Entistä harvempi uskoo, ettei velkakriisi vaikuta heidän talouteensa mitenkään. Osuus oli kesäkuun 36 prosentista laskenut 30 prosenttiin. Huolestuneita oli eniten 35-55-vuotiaiden ikäluokassa, mutta myös nuoremmat odottivat negatiivisia vaikutuksia.

Tutkimusyhtiö CINT haastatteli kesä- ja elokuussa tuhatta ihmistä.

Myös suomalaiset pk-yritykset varautuvat uuteen taantumaan. Yritysten lähitulevaisuuden odotukset ovat alentuneet merkittävästi.

Syinä tähän ovat Suomen talouskasvun hidastuminen ja kansainvälisen talouden suuret riskit. Tämä ilmenee Suomen Yrittäjien pk-yritysbarometristä, johon yritykset vastasivat elo-syyskuun vaihteessa.

Vielä aiemmin kesällä pk-yritysten lähiajan näkymät olivat huomattavasti optimistisemmat. Viimeisen kuukauden aikana yritysten odotukset ovat synkistyneet selvästi.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.