Puuliitto puuttuu Päijänteen Mhy:n metsureiden irtisanomisiin

Puuliitto aikoo selvittää Päijänteen metsänhoitoyhdistyksen vastikään toteuttaman koko metsurityövoiman irtisanomisen laillisuuden.

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys kertoi tällä viikolla irtisanovansa kaikki 16 metsuriaan talvella 2015. Lisäksi kolmen määräaikaisen metsurin työsuhteita ei jatketa. Metsänhoitoyhdistyksen yt-neuvottelut päättyivät viime perjantaina ja yhdistyksen hallitus vahvisti irtisanomiset tämän viikon tiistaina. Perusteina irtisanomisille yhdistys kertoi metsuritöiden korvaamisen konetöillä ja kasvavan tarpeen panostaa nykyistä enemmän metsäneuvontaan.

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys aikoo jatkossa käyttää metsurintöissä alihankkijoita.

– Irtisanomisten laillinen peruste näyttää kyseenalaiselta. Alihankintamalliin siirtymisen yhteydessä ei ole osoitettu minkäänlaisia säästöjä. Toisaalta kun töitä näyttää yhdistyksellä riittävän, eivät tuotannollisetkaan perusteet vaikuta vakuuttavilta, sanoo Puuliiton puheenjohtaja Sakari Lepola.

Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen vt. toiminnanjohtaja Pirjo Lumiojan mukaan työntekijöiden kannat kirjattiin muistiin ja hallitus harkitsi päätöstään huolellisesti. Pääluottamusmies Janne Jalkanen on eri mieltä, hänen mukaansa työntekijöiden kehitysehdotuksia ei kuunneltu neuvotteluissa.

– Tämä viittaa siihen, että päätös alihankinnan käyttöönotosta oli lyöty lukkoon jo ennen yt-neuvottelujen aloittamista, Puuliiton Lepola arvioi.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Päijänteen Mhy irtisanoo kaikki metsurinsa