Puun tuonti väheni viime vuonna – ennätyslukemat kaukana

Puuta tuotiin 9,61 miljoonaa kuutiometriä, kuusi prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Puun tuonti väheni viime vuonna, kertoo Luonnonvarakeskus (Luke). Puuta tuotiin 9,61 miljoonaa kuutiometriä, mikä on kuusi prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kuitupuun ja hakkeen osuus tuonnista oli 88 ja tukkipuun kuusi prosenttia. Eniten tuotiin koivukuitupuuta, 4,79 miljoonaa kuutiota.

Maittain tarkasteltuna puuta tuotiin eniten Venäjältä. Venäjän osuus oli 83, Viron yhdeksän ja Latvian viisi prosenttia. Venäjän osuus oli nousussa.

Puun tuonti on kaukana ennätyslukemista. Vuonna 2005 puuta tuotiin jopa noin 21 miljoonaa kuutiota, vaikka metsäteollisuudessa koettiin tuolloin pitkä työtaistelu.

Luke kertoo myös, että metsäteollisuustuotteiden viennin arvo kasvoi viime vuonna. Tuotteita vietiin Suomesta 11,59 miljardin euron arvosta. Arvo kasvoi reaalisesti kuudella prosentilla vuoden takaisesta. Samaan aikaan Suomen tavaravienti supistui reaalisesti prosentilla.

Saksan osuus suomalaisten metsäteollisuustuotteiden viennin arvosta oli edellisvuoden tapaan 16 prosenttia. Britannia ylsi kymmeneen, Yhdysvallat kuuteen ja Kiina niin ikään kuuteen prosenttiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.