Ohjelmistotalo irtisanoi 17 henkilöä

Rajusti kasvanut ohjelmistotalo muutti toimintatapaansa. Jyväskylästä vähennettiin viisi työpaikkaa.

Ohjelmistotalo Qvantel on irtisanonut Suomessa 17 työntekijäänsä, joista viisi Jyväskylän toimistolta. Työnantaja päätti henkilöstövähennyksistä hiljattain päättyneissä yt-neuvotteluissa, joiden aikana henkilöstöä myös irtisanoutui vapaaehtoisesti.

Qvantelin toiminta on kasvanut rajusti viime vuosina. Kolme vuotta sitten yhtiön palkkalistoilla oli alle 200 henkilöä ja liikevaihto oli noin 20 miljoonaa euroa. Nykyisin Qvantel työllistää lähes 800 omaa työntekijää ja reilut 200 konsulttia. Liikevaihto nousee tänä vuonna yli 80 miljoonaan euroon.

– Laskin keväällä, että olemme palkanneet jo pitkään keskimäärin yhden uuden työntekijän joka päivä. Nyt jouduimme valitettavasti vähentämään henkilöstöä, koska olemme muuttaneet toimintatapaamme ja uudistimme organisaatiotamme, kertoo operatiivinen johtaja Karri Linna Qvantelilta.

Hän uskoo, että irtisanotuilla on hyvät mahdollisuudet työllistyä nopeasti, sillä ohjelmistokehityksen osaajista on tällä hetkellä Suomessa kova kysyntä.

Qvantelin asiakkaina on teleoperaattoreita ympäri maailman. Linna kuvaa toimintatavan muutosta siten, että aikaisemmin yritys räätälöi jokaiselle asiakkaalle yksilöllisen, sen toimintaa ohjaavan tietojärjestelmän. Nyt se on rakentanut yhden ohjelmiston, jota voidaan monistaa useille asiakkaille. Sen vuoksi työvoimaa ei tarvita enää niin paljon kuin aikaisemmin.

– Olemme muuttuneet pikku hiljaa ohjelmistotaloksi. Alalla on kova kilpailu ja meidän täytyy olla mahdollisimman tehokkaita.

Saneerauksesta huolimatta Karri Linna näkee toimialan kehityksen lupaavana:

– Operaattorit ovat perinteisesti reagoineet digitaalisiin muutostarpeisiin aika hitaasti. Nyt muutos on kuitenkin lähtenyt käyntiin eri puolilla maailmaa. Olemme erittäin hyvissä asemissa ohjelmiston kehityshankkeissa.

Suurin toimisto Jyväskylässä

Qvantelin juuret ovat Jyväskylässä, missä yhtiöllä on edelleen suurin toimisto Suomessa. Vähennysten jälkeenkin Jyväskylässä työskentelee yli 200 työntekijää, joista noin 80 on palkattu viimeksi kuluneen kahden vuoden aikana.

– Jyväskylässä on vahvaa osaamista erityisesti ohjelmiston käyttöliittymän asiakaskokemuksen suunnittelussa ja data-analytiikassa. Tämän osaamisen hyödyntäminen on jatkossakin tärkeässä roolissa Qvantelissa, Karri Linna vakuuttaa.

Yritys on tehnyt perinteisesti myös paljon yhteistyötä Jyväskylän yliopiston it-tiedekunnan kanssa.

Jyväskylän lisäksi Qvantelilla on toimistot Suomessa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Henkilöstöstä noin 350 työskentelee ulkomailla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.