Työntekijöiden määrä viisinkertaistui viidessä vuodessa

Ari Järvinen muistelee vieläkin ilolla niitä Energiamessuja vuonna 2008, kun lamit.fi:n kolmen neliön soppeen jonotettiin jossain Fortumin ja Motivan näyttelykenttien välissä. Tuolloin lamit.fi työllisti kaksi henkilöä. Nyt töissä on toimitusjohtaja Järvisen lisäksi kymmenen vakituista ja kaksi harjoittelijaa.

Kolme heistä, verkostopäällikkö Marja-Leena Vitikainen, koulutussuunnittelija Anne Pääkkönen ja energiasuunnittelija Jouni Heiskanen, aloitti työnsä maaliskuun alussa puolivuotisen rekrykoulutuksen jälkeen. Hieman ennen näitä räätälöidyn koulutuksen saaneita taloon tuli vuodenvaihteessa energiasuunnittelija Petri Pääkkönen avoimen haun kautta.

– Siihen hakuun tuli toistasataa hakemusta eri puolilta maata, kertoi Järvinen.

Aikailu ei olisi auttanut

Juuri Jyväskylään muuttaneella lamit.fi:llä on asiakkaana jo yli tuhat yritystä ja tuhansia yksityisasiakkaita.

– Kun kysyntä kasvoi, tuli lisätyövoiman tarve. Ala vaatii erityisosaamista, ja otin yhteyttä Ely-keskukseen rekrytointikoulutuksen järjestämiseksi. Yritys toimi tuollon vielä Äänekoskella. Siellä järjestettiin tiedotustilaisuuksia, kiinnostuneet ottivat yhteyttä ja lopulta valikoitui kolme koulutettavaa, kertasi Järvinen.

Yksi heistä on siis verkostopäällikkö Vitikainen, joka oli ollut 25 vuotta M-Realilla asiakassuhdepäällikkönä. Kun tehdas lopetettiin, jäi Vitikainen työttömäksi.

– Kun kuulin tiedotustilaisuudesta ja siitä, että työtä on tarjolla, en aikaillut. Olin aktiivinen ja ilmoitin Järviselle jo ennen valintaani että minä vielä tulen teille töihin, naurahti Vitikainen.

Vitikaisen mukaan työ on luonteeltaan hyvin samantyyppistä kuin M-Realillakin, asiakassuhteiden hoitamista ja verkoston rakentamista.

– Työn sisältö on samankaltaista, vaikka ala on jotain ihan muuta kuin metsäteollisuus.

Kouluttajana oli Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus. Puolen vuoden koulutukseen kuului sekä teoriaa että työssäoppimista. Koulutus on työvoimakoulutusta.

Energia-alalla tulevaisuutta

Energia-ala kiinnostaa, ja se on selkeästi tulevaisuutta. Lamit.fi tarjoaa energiatodistuspalveluja yksityisille, yrityksille ja julkisyhteisöille. Yhtiö osallistuu rakennusten suunnittelu- ja rakentamisprosesseihin tuomalla viimeisintä tietoa energiatehokkuudesta, lainsäädännöstä ja laskentamenetelmistä.

– Meille tärkeää on viestittää myös sitä, miksi näitä energiatodistuksia tarvitaan, mikä niiden merkitys on. Energiatodistus on yksi pätevimmistä apuvälineistä energian säästämisessä ja ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Energiasuunnittelu vaikuttaa suoraan rakennusten käyttämän energian määrään ja siten ilmastonmuutokseen ja kustannuksiin, kuvailee Järvinen.

Nyt markkina-alueena on koko Suomi, mutta kansainvälistyminen on mukana pitemmän ajan visioissa.

Lamit.fi järjestää myös energia-alan koulutusta esimerkiksi isännöitsijöille, suunnittelijoille arkkitehdeille tai omakotiasujille. Palvelujaan se markkinoi itse ja koko ajan laajenevan franchising-ketjun kautta.

 

Mikä on lamit.fi?

– Sertifikaatti ensimmäisenä

– Perustettu vuonna 1995, laskee ja mittaa rakennusten energiankulutusta.

– Energialaskennalla optimoidaan rakennuksen ja talotekniikan energiankulutus pieneksi.

– Mittaus (energiamittaus, olosuhdemittaus) varmistaa, onko rakennus tehty kuten on suunniteltu ja määritelty.

– VTT on myöntänyt lamit.fi:lle Suomen ensimmäisen rakennusten energiatodistusten ja -selvitysten laskentaohjelmistosertifikaatin vuonna 2008.

– Liikevaihto 0,5 miljoonaa euroa, tälle vuodelle budjetoitu 0,6 miljoonaa euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .