RTA Metalli Oy kasvaa ja investoi Saarijärvellä – miehisellä alalla toimivaa yritystä on johtanut nainen jo vuodesta 2004

Saarijärveläinen RTA-Metalli Oy kasvaa ja investoi isosti. Tänä vuonna yritys on laajentanut tilojaan 750 neliömetrillä ja palkannut neljä uutta työntekijää. Yrityksen 41 työntekijää ahertaa kahdessa vuorossa nyt noin 5 000 neliömetrin hallissa.

Parhaillaan tuotantotiloissa tehdään pohjarakenteita peräti 27 metrin pituiselle uudelle jyrsinkoneelle. Mittaluokasta kertoo se, että perustuksia varten tarvitaan sata autokuormallista betonia. Koneinvestointi on noin 1,5 miljoonaa euroa. Tilahankintojen kanssa summa nousee yli 2 miljoonaan euroon.

Viime keväänä päättyneellä tilikaudella yhtiön liikevaihto kasvoi peräti 30 prosentilla 5,7 miljoonaan euroon.

RTA-Metallin asiakkaana on tällä hetkellä ainoastaan Valmet, jonka tilaukset työllistävät saarijärveläisyritystä hyvin.

– Meillä on nyt töitä vuoden 2020 keväälle asti. Tilauskanta on pitempi kuin koskaan aiemmin. Muutama vuosi sitten nähtiin tilauksia vain kolmeksi kuukaudeksi eteenpäin, RTA-Metallin pääomistaja, toimitusjohtaja Hanna Auvinen kertoo.

Auvisen mukaan kasvun taustalla on jo muutama vuosi sitten aloitettu muutos, jonka tavoitteena on palvella asiakkaita yhä monipuolisemmin.

– Ennen valmistimme yksittäisiä osia paperikoneisiin. Nyt teemme niihin laitekokonaisuuksia, Auvinen toteaa.

Nykyisin Saarijärvellä valmistetut osat siis myös kootaan siellä laitteiksi. Tämä on vaatinut uudenlaista osaamista. RTA-Metalli järjestää myös tilausten kuljetukset vaikka maapallon toiselle puolelle.

– Valmetin loppuasiakkaat käyvät usein meillä tarkistamassa, että kaikki on kunnossa. Vieraita on käynyt muun muassa Kiinasta, Englannista ja viimeksi Itävallasta. Olemme saaneet positiivista palautetta työstämme ja tehokkuudestamme, RTA-Metallin osakas, operatiivinen johtaja Timo Paananen kertoo.

 

Auvinen ja Paananen ovat pariskunta, joka suunnittelee yrityksensä kehitysaskelia yhdessä. Käytännön työssä Auvinen keskittyy enemmän myyntiin ja Paananen tilausten toteuttamiseen.

Auvisen mukaan RTA-Metallin vahvuutena ja pelastuksena alan suhdannevaihteluissa on ollut taito tehdä hyvin monenlaisia metallikappaleita. Pienimmät painavat muutaman gramman ja suurimmat useita tonneja. Tulevalla uudella jyrsinkoneella voidaan tehdä nykyistä pitempiä, jopa 15-metrisiä kappaleita.

– Koneinvestointi antaa meille mahdollisuuden hankkia uusiakin asiakkaita, Paananen sanoo.

Yhtiö valmistelee laatu- ja ympäristöjärjestelmää, jonka sertifikaatti on jatkossa hyvä käyntikortti uusille asiakkaille.

RTA-Metalli tavoittelee tasaista, hallittua kasvua.

– Toivottavasti parin, kolmen vuoden päästä työntekijöitä on 50 ja liikevaihto noin 6,5 miljoonaa euroa. Voisimme palkata heti kaksi uutta koneistajaa. Tällä hetkellä työvoimapula on kasvun jarruna, Auvinen sanoo.

Yritys on saanut uusia työntekijöitä muun muassa oppisopimuskoulutuksella.

Saarijärven yrittäjäyhdistys palkitsi lauantaina RTA-Metallin Saarijärven vuoden yrittäjänä.

– Yrittäjäkollegoiden tunnustus lämmittää mieltä ja antaa uskoa, että olemme menossa oikeaan suuntaan, Auvinen ja Paananen toteavat.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .