Rahoitusalan työriidan sovittelusta ei vielä suunnitelmaa – myöskään uutta lakkovaroitusta ei näkyvissä

Suurimpana kiistakapulana rahoitusalan neuvotteluissa on ollut viikonlopputöiden teettäminen.

Rahoitusalan työriitaan ei ole sovittu uutta sovittelutapaamista sen jälkeen kun sovittelu kariutui eilen, kertovat osapuolet ja valtakunnansovittelija.

– Uutta sovittelutapaamista ei ole sovittu, mutta jos sovulle on edellytykset, voidaan jatkaa, sanoo STT:lle varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto työnantajia edustavasta Paltasta.

Ammattiliitto Nousun puheenjohtaja Kari Ahola sanoo, että myöskään päätöstä uudesta lakkovaroituksesta ei ole. Sovittelua voitaisiin seuraavaksi koettaa ilman välitöntä lakon uhkaa, Ahola sanoo.

– Jos se laittaisi osapuolia liikkeelle, että kokeiltaisiin nyt tämänlaista taktiikkaa.

Valtakunnansovittelija Minna Helle kertoo olevansa yhteydessä osapuolten kanssa ja sovittelua jatketaan, kun edellytyksiä sille löytyy.

– En pysty vielä arvioimaan, milloin näin käy, Helle kirjoittaa STT:lle tekstiviestissä.

Suurimpana kiistakapulana rahoitusalan neuvotteluissa on ollut viikonlopputöiden teettäminen. Riita poiki jo toisen kaksipäiväisen pankkilakon, joka alkoi tänään.

Työnseisauksen takia ainakin Nordean, OP:n, Aktian ja Danske Bankin konttorit ovat kiinni. Nordean puhelinpalvelu on auki vajaalla miehityksellä kello 9–17, OP:llä, Aktialla ja Danske Bankilla myös puhelinpalvelu on kiinni. Verkkopankit ja mobiilipalvelut toimivat normaalisti, mutta niissä voi olla ruuhkan takia hitautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pankkilakko sulkee useiden suurten pankkien konttorit ja puhelinpalvelut