Rahoitusalan työriidan sovittelusta ei vielä suunnitelmaa – myöskään uutta lakkovaroitusta ei näkyvissä

Suurimpana kiistakapulana rahoitusalan neuvotteluissa on ollut viikonlopputöiden teettäminen.

Rahoitusalan työriitaan ei ole sovittu uutta sovittelutapaamista sen jälkeen kun sovittelu kariutui eilen, kertovat osapuolet ja valtakunnansovittelija.

– Uutta sovittelutapaamista ei ole sovittu, mutta jos sovulle on edellytykset, voidaan jatkaa, sanoo STT:lle varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto työnantajia edustavasta Paltasta.

Ammattiliitto Nousun puheenjohtaja Kari Ahola sanoo, että myöskään päätöstä uudesta lakkovaroituksesta ei ole. Sovittelua voitaisiin seuraavaksi koettaa ilman välitöntä lakon uhkaa, Ahola sanoo.

– Jos se laittaisi osapuolia liikkeelle, että kokeiltaisiin nyt tämänlaista taktiikkaa.

Valtakunnansovittelija Minna Helle kertoo olevansa yhteydessä osapuolten kanssa ja sovittelua jatketaan, kun edellytyksiä sille löytyy.

– En pysty vielä arvioimaan, milloin näin käy, Helle kirjoittaa STT:lle tekstiviestissä.

Suurimpana kiistakapulana rahoitusalan neuvotteluissa on ollut viikonlopputöiden teettäminen. Riita poiki jo toisen kaksipäiväisen pankkilakon, joka alkoi tänään.

Työnseisauksen takia ainakin Nordean, OP:n, Aktian ja Danske Bankin konttorit ovat kiinni. Nordean puhelinpalvelu on auki vajaalla miehityksellä kello 9–17, OP:llä, Aktialla ja Danske Bankilla myös puhelinpalvelu on kiinni. Verkkopankit ja mobiilipalvelut toimivat normaalisti, mutta niissä voi olla ruuhkan takia hitautta.

Pankkilakko sulkee useiden suurten pankkien konttorit ja puhelinpalvelut