Ratkaisua yritetään saada tänään

Finnairin lentoliikennettä uhkaava lakonuhka voi ratketa torstaina. Neuvottelut lentäjien lakon välttämiseksi jatkuvat aamupäivällä. Siihen mennessä valtakunnansovittelija Esa Lonka pyrkii selvittämään, voiko kiistaan antaa sovintoesitystä.

Mikäli sopua lentäjien työehdoista ei synny, lentäjät aloittavat lakon sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Työministerillä on mahdollisuus myös esittää työtaistelun siirtämistä kahdella viikolla. Lykkäys tulee tehdä kolme päivää ennen lakon alkua. Lonka arvioi alkuillasta, että ensisijainen tavoite on kuitenkin löytää ratkaisu itse kiistaan.

Lakko pysäyttäisi Finnairin lentoliikenteen käytännössä kokonaan. Joitakin lentoja pyritään hoitamaan esimiesvoimin ja ulkopuolisella työvoimalla. Finnair pyrkii myös järjestämään vaihtoehtoisia reittejä muiden yhtiöiden kautta.

Yhtiöllä on keskimäärin 250 lentoa päivässä. Matkustajia lennoilla on noin 25 000. Lentäjien ylityökielto peruuttaa jo nyt lentoja päivittäin. Keskiviikkona Finnair joutui peruuttamaan yhden ulkomaanlennon.

Finnair lupaa tiedottaa tilanteesta heti, kun neuvotteluista tulee tietoa. Matkustajia palvellaan nopeimmin internetin kautta. Mikäli lentoa ei saada järjestettyä, asiakas saa rahansa takaisin. Matkojen peruutuksia hoidetaan myös matkatoimistojen kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.