Ratti.fi-yrittäjän digiyritys konkurssiin

Keski-Suomen käräjäoikeus on asettanut keskiviikkona konkurssiin Ratti.fi-palvelun omistaja Hannu Valkosen ohjelmistoyhtiön.

Valkosen Upload Image Processing Oy:n haki konkurssiin Verohallinto, jolle yritys on velkaa erääntyneitä veroja ja maksuja viivästysseuraamuksineen. Konkurssihakemuksen mukaan Verohallinto vaatii saatavia yhteensä noin 100 000 euron edestä. Maksamattomia verovelkoja on erääntynyt vuosien 2013-2015 ajalta.

Jyväskyläläinen Upload on perustettu vuonna 2005. Sarjayrittäjä Valkonen on yhtiön toimitusjohtaja sekä hallituksen puheenjohtaja. Ohjelmistoyhtiö tarjoaa digitaalisia kuvankäsittelyjärjestelmäpalveluita sekä kiinteistöihin ja osakkeisiin liittyviä palveluita. Osakepääomaa yrityksellä on 8000 euron arvosta.

Yhtiö kiisteli aiemmin tänä keväänä maaliyhtiö Tikkurilan kanssa ohjelmalisensseistä vaatien miljoonakorvauksia. Uploadin mukaan Tikkurila olisi käyttänyt sen kehittämää värisuunnitteluohjelmaa ilman asianmukaisia lisenssejä.

Vuonna 2015 perustettu Ratti.fi-palvelu tarjoaa "autotonta autokoulua" välittäen ajo-oppilaita ajo-opetusluvan omistajille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .