Rauman telakka rakentaa uuden lautan Vaasan ja Uumajan reitille

Rauman telakka eli Rauma Marine Constructions on saanut tilauksen rakentaa uuden autolautan Vaasan ja Uumajan väliselle reitille. Kvarken Link -yhtiön tilaaman lautan hinnaksi tulee noin 120 miljoonaa euroa.

Varsinainen rakentamissopimus on tarkoitus allekirjoittaa alkuvuodesta ja rakentamistyöt aloittaa heti sen jälkeen, kertoi RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa tiedotteessa. Laiva on tarkoitus toimittaa viimeistään huhtikuun lopulla vuonna 2021.

Uuteen laivaan tulee tilaa 800 matkustajalle ja 1  500 metriä tilaa rekoille. Laiva käyttää pääpolttoaineenaan nesteytettyä kaasua, mutta se voi hyödyntää myös esimerkiksi Vaasassa tuotettavaa biokaasua. Uuden lautan jääluokka on 1A Super, jotta alus voi toimia mahdollisimman itsenäisesti myös silloin, kun Merenkurkun jäät ovat paksuimmillaan.

RMC on tilauskirjojensa täyttyessä pestannut uusia työntekijöitä ja telakalle rekrytoidaan myös jatkossa lisää laivanrakentajia. Työvoimaa hankitaan sekä Suomesta että ulkomailta.

RMC solmi viime syksynä kaksi merkittävää aiesopimusta. Tallink on tilannut uuden aluksen Helsingin ja Tallinnan väliselle reitille. Puolustusvoimien Laivue 2020 -hankkeen uudet alukset rakennetaan nekin Raumalla.

Uusimmat

Talous

Pelkkä maakaapelointi ei tuo onnea – Järvi-Suomen Energia tekee lähivuosien aikana 700 miljoonan euron investoinnit sähköverkkoihin

Jyväskylän superviikko tietää hotelleille paksua tilipussia – "Kyllähän se tietysti vaikuttaa palvelujemme kysyntään, kun kaupungissa tapahtuu"

Asuntojen rakentaminen Jyväskylän Sokkarin yläkerroksiin alkaa jo ensi viikolla – kolmeen kerrokseen peräti 98 asuntoa, näin työmaa vaikuttaa keskustassa liikkumiseen

Valmetin saama jättitilaus Brasiliasta tuo Rautpohjaan työtä sadoille – edellinen yhtä paljon työllistävä suurtilaus julkistettiin huhtikuussa

Valmet sai lähes 300 miljoonan euron tilauksen Brasilian suurimmalta paperintuottajalta

Valmetille lähes 300 miljoonan euron sopimus Brasilian suurimman paperintuottajan kanssa

Ruokadronet liitävät Itä-Helsingissä kesäkuusta alkaen – "Asiakkaat päättävät, onko droneille elinkelpoista markkinaa"

Lähellä tuotetut kesäkukat ovat nyt hittituote – korpilahtelaisella puutarhalla iloitaan erikoisten keväiden jälkeen tavallisesta toukokuusta

Suomalaisilla puutarhoilla pyyhkii hyvin, mutta yhdessä tuoteryhmässä ulkomaiset kilpailijat ovat vieneet voiton

Fiskars leikkaa tulosennustettaan Trumpin Kiina-tullien takia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.