Rautpohja saamapuolella Metson saneerauksessa

Metso Paperin Rautpohjan paperikonetehdas Jyväskylässä on saamapuolella, kun yhtiö saneeraa toimipaikkaverkostoaan.

Vuoden loppuun mennessä Jyväskylään siirtyvät työt Riihimäeltä. 12 työntekijää eivät lähteneet toiminnan mukana, vaikka heille tätä mahdollisuutta tarjottiin. Myös Anjalankosken koetoimintaa keskitetään Jyväskylään.

Metso Paperin Järvenpään tehtaan metalliliittolaisten pääluottamusmies Juha Kaasinen kertoo verstaalla pohdittavan, millä aikataululla mahdollinen toimipisteverkostoperkaus etenee ja keitä se koskee. Järvenpää on Rautpohjan jälkeen yhtiön toiseksi suurin tehdas.

Metso Paperilla on Suomessa isoja yksikköjä Jyväskylässä, Järvenpäässä, Valkeakoskella (400), Turussa ja sen filiaalissa Raisiossa (liki 400), Porissa (250) ja Hollolassa (100). Lisäksi yhtiöön kuuluu alle sadan hengen huolto- ja muita yksiköitä Oulussa (50 henkeä), Varkaudessa (20) ja Jämsänkoskella (vajaa 10).

Viime viikolla Metso luopui enemmistöstä Ruotsin Karlstadtin valimosta ja Suomen tehtailla pohditaan, onko lahden takana tapahtumassa muitakin muutoksia.

Metso Paper hakee kasvu jatkossa erityisesti huoltoliiketoiminnasta. Paperi- ja kartonkikoneet -liiketoimintalinjan johtaja Hannu Mälkiä arvioi, että isojen koneiden myynti ei enää juuri kasva nykyisestä.

Tähän strategiaan sopivasti Rautpohjan paikallishallinnon johtajaksi ja Paperi- ja kartonkikoneet -yksikön johtajaksi nimitettiin torstaina huoltopuolen tekijämies, Jari Vähäpesola. Hän seuraa tehtävässä Tamfeltin toimitusjohtajaksi siirtyvää Reima Kerttulaa.

» Lue lisää perjantain Keskisuomalaisesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.