Ravintolapäivän kaupallistuminen huolettaa

Spontaaneja itse perustettuja ravintoloita, iloista mieltä, yhdessäoloa ja hyvää ruokaa. Suunnilleen näin on kiteytetty ilmiö nimeltään Ravintolapäivä - ainakin tähän asti. Nyt ensimmäistä vuosipäiväänsä viettävää tapahtumaa on alettu kritisoida kaupallistumisesta.

Ravintola-alan edunvalvontajärjestö MaRa ry:stä kerrotaan, että tavalliset ravintolayrittäjät ovat olleet heihin huolestuneina yhteydessä.

- Lähtökohta oli hyvä. Mutta se, että siellä alkaa näkyä vakiintunutta taloudellista intressiä, herättää kritiikkiä meidän jäsenistössä, sanoo MaRa ry:n varatoimitusjohtaja Veli-Matti Aittoniemi.

Esimerkiksi yritykset ja järjestöt ovat järjestäneet tarjoiluja Ravintolapäivän yhteydessä. Monien mielestä taka-ajatuksena on ollut oman tuotteen tai asian markkinointi.

- Joissakin tapauksissa tarjoilujen mittakaava on alkanut näyttää siltä, että kyseessä ei ole enää raikas harrastelutoiminta, Aittoniemi kuvailee.

Edellisissä Ravintolapäivissä viranomaiset ovat ottaneet entistä tiukemman linjan alkoholianniskelun valvontaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.