Rehn: Kreikan ero eurosta olisi dramaattisen kallis

Talouskomissaari Olli Rehnin mukaan euromaiden yhteiset velkakirjat eli eurobondit voidaan ottaa käyttöön vain jos niiden yhteyteen luodaan paljon nykyistä vahvempi valtiontalouksien valvonta.

Rehn varoitti Euroopan parlamentissa, että Kreikan ajautuminen maksukyvyttömyyteen tai maan ero eurosta aiheuttaisi dramaattiset kustannukset.

- Sen paremmin Kreikka kuin euroalue ei hyötyisi Kreikan erosta. Miten asiaa katsotaankin, on täysin varmaa, että Kreikan maksukyvyttömyys tai ero euroalueesta aiheuttaisi dramaattiset taloudelliset, sosiaaliset ja poliittiset kustannukset, ei vain Kreikalle vaan kaikille euroalueen maille, EU-jäsenille ja myös kumppaneillemme maailmalla.

EU:n komissio aikoo lähiaikoina esittää vaihtoehtoja eurobondien luomiseksi, sanoo komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso.

Eurobondit olisivat euroalueen yhteisiä joukkovelkakirjoja, jotka euromaat takaavat yhdessä. Muun muassa Saksa ja Suomi ovat vastustaneet niitä, koska ne nostaisivat hyvän luottoluokituksen omaavien maiden lainakustannuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.