Reuters: Kone harkitsee tarjousta Thyssenkruppin hisseistä

Hissiyhtiö Kone selvittää mahdollisuutta tehdä tarjous saksalaisen teollisuusjätti Thyssenkruppin hissivalmistuksesta, kertoo uutistoimisto Reuters. Thyssenkrupp ilmoitti viime viikolla aikovansa listata hissinsä erillisenä yhtiönä pörssiin, mutta Reutersin saamien tietojen mukaan Kone pohtii suoran ostotarjouksen tekemistä ja tutkii mahdollisuuksia yhteistyössä Bank of American kanssa.

Thyssenkrupp kertoi listausaikeista sen jälkeen kun oli varmistunut, että sen terästuotannon fuusio intialaisen Tata Steelin kanssa kaatuu EU:n kilpailuosaston vastustukseen.

Thyssenkrupp ei ole kertonut listauksensa aikataulusta. Hissit ovat yhtiön parhaiten kannattava osa, ja Reutersin mukaan Thyssenkruppin toimitusjohtaja Guido Kerkhoff toivoo niiden tuovan kipeästi kaivattua vahvistusta yhtiön kassaan.

Koneen ja Thyssenkruppin hissituotannon yhdistämisestä spekuloitiin viimeksi viime kesänä. Saksalainen Handelsblatt kertoi tuolloin, että yhtiöiden keskustelut olisivat alkaneet jo 2016. Koneen puolesta neuvotteluja olisi käynyt pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin.

Kone ja muut osapuolet eivät kommentoineet Reutersin uutista tarkemmin.

–  Olemme sanoneet jo vuosien ajan, että konsolidaatio alallamme olisi järkevää, emmekä ole muuttaneet tässä mielipidettämme, sanoi Koneen edustaja Reutersille.

Reutersin uutisesta kertoi Suomessa aiemmin Kauppalehti.

Uusimmat

Talous

Honkarakenne investoi Karstulaan 5,2 miljoonaa euroa – tehostaminen kuitenkin vie työpaikkoja

Sähköautot törmäävät hinnan lisäksi huonoihin sähköverkkoihin isossa osassa maailmaa

Pelkkä maakaapelointi ei tuo onnea – Järvi-Suomen Energia tekee lähivuosien aikana 700 miljoonan euron investoinnit sähköverkkoihin

Jyväskylän superviikko tietää hotelleille paksua tilipussia – "Kyllähän se tietysti vaikuttaa palvelujemme kysyntään, kun kaupungissa tapahtuu"

Asuntojen rakentaminen Jyväskylän Sokkarin yläkerroksiin alkaa jo ensi viikolla – kolmeen kerrokseen peräti 98 asuntoa, näin työmaa vaikuttaa keskustassa liikkumiseen

Valmetin saama jättitilaus Brasiliasta tuo Rautpohjaan työtä sadoille – edellinen yhtä paljon työllistävä suurtilaus julkistettiin huhtikuussa

Valmet sai lähes 300 miljoonan euron tilauksen Brasilian suurimmalta paperintuottajalta

Valmetille lähes 300 miljoonan euron sopimus Brasilian suurimman paperintuottajan kanssa

Ruokadronet liitävät Itä-Helsingissä kesäkuusta alkaen – "Asiakkaat päättävät, onko droneille elinkelpoista markkinaa"

Lähellä tuotetut kesäkukat ovat nyt hittituote – korpilahtelaisella puutarhalla iloitaan erikoisten keväiden jälkeen tavallisesta toukokuusta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.