Riihivuori siirtyi Muuramen kunnan omistukseen

Riihivuoren laskettelukeskus on siirtynyt konkurssipesältä virallisesti Muuramen kunnan omistukseen. Kunta osti Riihivuoresta 650 000 eurolla 32 hehtaarin maa-alueen sekä ravintola Riihikelon, Riihivuori-areenan, grillikodan ja kuusi erillistä majoitustilaa.

Muuramen kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Ilvesmäen mukaan Riihivuoren tulevaisuuden suunnittelu on hyvässä vauhdissa.

– Katsomme Riihivuoren kehittämistä laaja-alaisesti ja otamme huomioon sen potentiaalin, joka Riihivuoressa on ympärivuotiseen käyttöön. Tässä vaiheessa kunta on vetovastuussa, mutta tarkoituksena on löytää ajan myötä Riihivuoreen yrittäjävetoista toimintaa, Ilvesmäki kertoo.

Muuramen kunta käytti etuosto-oikeutta Riihivuori-kaupassa, koska alueelle sijoittuu kunnan kannalta merkittävää, kunnan strategiaa tukevaa virkistyskäyttöä. Riihivuori Oy asetettiin konkurssiin viime toukokuussa.

Alunperin konkurssipesä myi kiinteistöt ja maa-alueet perustettavalle yhtiölle, jonka taustalla olivat Matti Häll, Antti Kuukkanen ja Lauri Vappula. He kaavailivat alueelle runsaasti lisää toimintoja, muun muassa kokouksia ja kongresseja sekä enemmän majoitustilaa.

Riihivuoren hiihtohissit myytiin aiemmin konkurssipesän huutokaupassa, ja ne on viety pois eri puolella Suomea toimiviin hiihtokeskuksiin.

Muuramen kunnanjohtaja Ari Ranta-aho vihjaa, että suunnitelmia Riihivuoren toimintaan on jo tulevalle talvelle. Muuramen kunta ei myöskään näe estettä kesäteatterin toiminnalle Riihivuori-Areenalla kesällä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .