Rikkidirektiivi hyväksyttiin EU-parlamentissa

Kiistelty direktiivi laivojen polttoaineiden rikkipitoisuuksista on hyväksytty EU-parlamentissa Strasbourgissa. Parlamentti hyväksyi sen ratkaisevassa käsittelyssä äänin 606-55.

Direktiivi tiukentaa rikkirajoja Itämerellä. Polttoaineiden rikkipitoisuuden ylärajaksi tulee 0,1 prosenttia vuoden 2015 alusta lähtien.

Suomalaisia parlamentaarikkoja oli sekä kannattajien että vastustajien puolella. Direktiivin esittelijänä toiminut Satu Hassi (vihr.) oli tyytyväinen, koska tiukempien päästörajojen odotetaan vähentävän terveyshaittoja ja ennenaikaisia kuolemia.

Petri Sarvamaa (kok.) äänesti vastaan ja varoitti, että Suomen vientiteollisuus jää direktiivin takia mahdottomaan alakynteen rahtikustannuksissa.

Suomessa teollisuus on vastustanut direktiiviä ja varoittanut sen koituvan kalliiksi vientiteollisuudelle. Teknologiateollisuus varoitti sen aiheuttavan noin 600 miljoonan euron lisäkustannukset ja uhkaavan 12 000 työpaikkaa. Teknologiateollisuuden johtaja Mika Nykänen vaati kilpailuhaitasta täyttä korvausta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.