Rinne HS:lle: Kreikka-sovusta pieni toivonpilkahdus

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) on lievästi toiveikas, että Kreikan lainaohjelman jatkosta saattaa syntyä tänään sopu. Rinne kommentoi asiaa Helsingin Sanomien Kulmapöytä-lähetyksessä ennen lähtöään euroryhmän kokoukseen Brysseliin.

– Toivon, että tänään löytyisi ratkaisu, jolla päästään tasapainoiseen talouskehitykseen Kreikassa ja tilanteeseen, jossa myös tavallisten kreikkalaisten arki alkaa helpottaa, Rinne sanoi HS:lle.

Rinne sanoi, että viime yönä syntyi "pikkuinen toivonpilkahdus" siitä, että ratkaisu voisi löytyä. Jos Kreikan kanssa päästään yhteisymmärrykseen siitä, että tukiohjelma ja sen tavoitteet toteutuvat, ehtojen sisällöstä ollaan valmiita keskustelemaan, hän arvioi.

Suomi voi Rinteen mukaan kuitenkin tukea vain sellaista sopimusta, jolla on EU:n, Euroopan keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n muodostaman troikan tuki.

Euroryhmän kokouksessa käsitellään Kreikan pyyntöä kuuden kuukauden jatkoajasta EU:n lainaohjelmalle.

Saksa torjui Kreikan pyynnön jo eilen. Uutistoimisto Reutersin mukaan tänään Saksan liittokanslerin Angela Merkelin tiedottaja kuvasi Kreikan esitystä lainasopimuksen pidentämiseksi kuitenkin hyväksi merkiksi.

Hallituksen tiedotustilaisuudessa esiintynyt tiedottaja Christiane Wirtz sanoi, että esitys tarjoaa pohjan jatkokeskusteluille, mutta ei ole nykymuodossaan riittävä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan pitkähkö puhelinkeskustelu Merkelin ja Kreikan pääministerin Alexis Tsiprasin välillä myöhään torstaina on rauhoittanut tilannetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kreikka antoi periksi ja saa neljän kuukauden jatkoajan

Uusimmat

Talous

S-ryhmän verkkokauppa kukoistaa, mutta hotellit ja ravintolat kärsivät koronakriisistä

Suomen Kotidatan työriidan sovittelu keskeytyi – Ammattiliiton mukaan lakko vaikuttaa todennäköiseltä, Kaupan liitto vie asian työtuomioistuimeen

"Suomesta on ollut tukitalous" – Jyväskylässä paljon kiinteistöjä omistavan pörssiyhtiön toimitusjohtajan mielestä lukuisat etuudet ja runsas vapaa-aika tekevät työnteosta kannattamatonta

Hampurilaisravintoloiden kisan haastaja rantautuu Jyväskylän ytimeen – ketju lupaa, että raaka-aineet ovat 95-prosenttisesti kotimaisia

Tuleeko UPM:ltä täystyrmäys Keski-Suomelle? Talouselämä-lehden mukaan Jämsänkosken ja Kaipolan tehtaita uhkaa sulkeminen

Opiskelija-asuntoja rakennetaan Jyväskylän parhaille paikoille – "Vuokralaisilla on enemmän valinnanvaraa kuin 5–10 vuotta sitten"

Koronan aiheuttama kysyntäkuoppa pudotti Outokummun tuloksen tappiolliseksi

Tiktok uhkaa Trumpin hallintoa oikeustoimilla Yhdysvalloissa

Puukauppa on virkoamassa lomakaudesta, kertovat keskisuomalaiset metsänhoitoyhdistykset – hinnat pysyneet hyvällä tasolla koko kesän

Entinen tuotantojohtaja vaatii Alvalta noin 200 000 euron korvauksia irtisanomisesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.