Rinne Kreikasta: Täsmällisten lukujen puute ymmärrettävää

Kreikka ei tarjonnut täsmällisiä vaikutusarvioita, kun se esitteli velkojilleen suunnittelemiaan talousuudistuksista ja säästöistä. Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) pitää tätä osin ymmärrettävänä, sillä uusi hallitus on ollut vallassa vasta tammikuulta ja se tarvitsee vielä aikaa perehtymiseen.

– Tämä listaus on tehty nopeasti, ja toisaalta Kreikan uusi hallinto ei ole kovin syvällisesti istunut sisälle rakenteisiin, Rinne sanoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Euroalueen valtiovarainministereiden tänään pidetyssä puhelinkokouksessa käytettiin Rinteen mukaan muutama puheenvuoro täsmällisten lukujen puuttumisesta. Ministerit pohtivat, antaako lukujen puute Kreikalle mahdollisuuden lipsua talouskurista.

– Todettiin, että luvut täsmentyvät huhtikuun loppuun mennessä. Instituutiot ja Kreikka yhdessä valmistelevat sinne konkreettiset toimenpiteet, jotka toteuttavat vuonna 2012 asetettuja tavoitteita.

Kreikan pitää täsmentää talousuudistustensa ja säästöjen vaikutuksia euroryhmälle ja muille lainoittajille huhtikuun loppuun mennessä.

Euromaat, komissio, Euroopan keskuspankki (EKP) ja kansainvälinen valuuttarahasto IMF hyväksyivät tänään Kreikan niille toimittaman talouskurisuunnitelman. Tämä tarkoittaa sitä, että Kreikka saa tämän kuun lopussa erääntyvälle lainaerälleen lisäaikaa neljä kuukautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Soini: Sama sirkus edessä neljän kuukauden päästä