Ruotsalaislehti yritti listata kuuluisia jyväskyläläisiä, mutta pieleen meni – mukana muun muassa "Alvar Altoo"

Ruotsalaisen Kielo AB:n Jyväskylässä tekemä yli sadan miljoonan euron kiinteistökauppa noteerattiin myös ruotsalaisessa mediassa.

Laajasti kaupasta uutisoi esimerkiksi merkittävä kiinteistöalan lehti Fastighetsvärlden, joka kertoi uutisessaan myös Jyväskylän kaupungista ja sen tunnetuimmista henkilöistä.

Fastighetsvärlden kertoi aivan oikein, että Jyväskylässä on 139 000 asukasta ja sen, että Jyväskylä on Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki. Uutisessa todettiin myös se, että Jyväskylä tunnetaan parhaiten MM-rallista.

Sen sijaan tunnettujen henkilöiden nimilistassa vain Matti Nykäsen nimi on kirjoitettu oikein.

– Tunnettuja jyväskyläläisiä ovat muun muassa Alvar Altoo, Matti Nykänen ja rallikuski Tommy Mäkinen, uutista taustoitettiin.

Jutussa ei mainittu, että Alvar Aalto oli arkkitehti eikä sitä, että Matti Nykänen nousi kuuluisaksi mäkihyppääjänä.

Innovalle uusi isäntä

Technopolis myi alkuviikosta Kielo AB:n omistamille kiinteistöyhtiöille kaikki kiinteistönsä ja liiketoimintansa Jyväskylässä 104,5 miljoonalla eurolla. Kielo AB:n omistaa pohjoismainen Brunswick Real Estate ja ryhmä kansainvälisiä sijoittajia. Kaikkiaan Kielolle siirtyy yhdeksän toimistokiinteistöä. Myydyt talot sijaitsevat Lutakossa ja Ylistönmäellä. Tunnetuin niistä on Innova-torni Lutakossa.

Kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 49 000 neliömetriä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .