Ruuan verkkokaupat aikovat laajentua

Merkittävimmät ruuan verkkokaupat aikovat laajentaa toimitusalueitaan. Nettimyynti kasvoi viime vuonna merkittävästi, mutta osuus kaikesta ruuan myynnistä on alle puoli prosenttia.

Netin ruokakaupat toimittavat tilauksia enimmäkseen pääkaupunkiseudulle. Vain Ruoka.net -palvelun kautta voi tilata elintarvikkeita kaikkialle Suomeen saaristoa ja Pohjois-Lappia lukuun ottamatta.

Esimerkiksi Keskon marraskuussa aloittanut Citymarket.fi-palvelu toimittaa päivittäistavaroita Helsinkiin ja Vantaalle. Tukkuyhtiö Kespron toimitusjohtaja Mika Halmesmäki kuitenkin sanoo, että K-kauppiaat aloittavat verkkomyynnin tänä vuonna useilla paikkakunnilla.

- Tarkempia tietoja paikoista ei vielä ole, mutta tarkoitus on laajentaa verkkokauppa toimimaan ympäri Suomen, Halmesmäki kertoo.

Myös S-ryhmä selvittää Foodie.fm-sivuston toimitusalueen laajentamista. Palvelu toimii nykyisin pääkaupunkiseudulla, Kuopiossa ja Oulussa.

Pientuottajien ruokiin erikoistunut Kauppahalli24 aikoo puolestaan levittäytyä Uudellamaalla.

---

Korjattu aiemmasta uutisesta 2. virkettä: Nettimyynti kasvoi viime vuonna, ei kuluvana vuonna. Jutun puolivälissä pitäisi olla tänä vuonna, ei ensi vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.