Sähkömiesten lakko peruuntui

Sähköasentajien maanantaiksi suunniteltu lakko peruuntuu. Noin 2 800:aa sähkömiestä koskevan työtaistelun peruuntuminen varmistui Sähköliiton ja Teknologiateollisuuden hyväksyttyä tänä iltana valtakunnansovittelija Esa Lonkan tekemän sovintoesityksen.

Sähköasentajien viiden päivä lakko olisi aiheuttanut ongelmia lähinnä teollisuuteen. Terveyden kannalta tärkeät toiminnat, kuten sairaalat, oli rajattu lakon ulkopuolelle. Myös kiinteistöjen lämmitys, ilmastointi, kylmätilat ja muun muassa hissiliikenne olisivat toimineet.

Kiista koski sitä, missä määrin metalliteollisuudessa noudatetaan Sähköliiton tai Metalliliiton sopimusta. Sähköliiton mielestä sen jäsenillä tulee olla samanlainen oikeus omaan luottamusmieheen teknologiateollisuuden työpaikoilla kuin Metalliliitolla. Nyt metallin luottamusmies on ensisijainen neuvotteluosapuoli työnantajan kanssa.

Työnantaja ei puolestaan halua lisää osapuolia neuvottelupöytiin. Teknologiateollisuus katsoo, että taustalla on ammattiliittojen välinen reviiririita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.