Sähkömiesten lakko peruuntui

Sähköasentajien maanantaiksi suunniteltu lakko peruuntuu. Noin 2 800:aa sähkömiestä koskevan työtaistelun peruuntuminen varmistui Sähköliiton ja Teknologiateollisuuden hyväksyttyä tänä iltana valtakunnansovittelija Esa Lonkan tekemän sovintoesityksen.

Sähköasentajien viiden päivä lakko olisi aiheuttanut ongelmia lähinnä teollisuuteen. Terveyden kannalta tärkeät toiminnat, kuten sairaalat, oli rajattu lakon ulkopuolelle. Myös kiinteistöjen lämmitys, ilmastointi, kylmätilat ja muun muassa hissiliikenne olisivat toimineet.

Kiista koski sitä, missä määrin metalliteollisuudessa noudatetaan Sähköliiton tai Metalliliiton sopimusta. Sähköliiton mielestä sen jäsenillä tulee olla samanlainen oikeus omaan luottamusmieheen teknologiateollisuuden työpaikoilla kuin Metalliliitolla. Nyt metallin luottamusmies on ensisijainen neuvotteluosapuoli työnantajan kanssa.

Työnantaja ei puolestaan halua lisää osapuolia neuvottelupöytiin. Teknologiateollisuus katsoo, että taustalla on ammattiliittojen välinen reviiririita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Kuluttaja-asiamies varoittaa puhelinmyyntiyrityksestä – kuluttajat saaneet sähkösopimuksia, vaikka eivät hyväksyneet yhtiön esittämää tarjousta

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Tavaraviennin arvo laski toukokuussa 31 prosenttia

Maailman miljonäärit vaurastuivat reippaasti viime vuonna – Norja Pohjoismaiden ykkönen

Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan

Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut

Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.