Sähköverkkojen myynti lihotti Fortumin viime vuoden tulosta

Energiayhtiö Fortumin viime vuoden tulosta lihotti Suomen sähköverkkojen ja eräiden muiden liiketoimintojen myynti, joista yhtiö nettosi yli kaksi miljardia euroa. Myyntituloista puhdistettu vertailukelpoinen liikevoitto laski 1,35 miljardiin euroon, kun se toissa vuonna oli 1,4 miljardia euroa.

Fortumin mukaan sähkön hinta, maailmantalouden kehitys ja ruplan heikkeneminen olivat pettymyksiä viime vuonna. Tulosta kohensivat sen sijaan yhtiön tehostamisohjelmat ja liiketoimintojen myynnit.

Fortumin loka-joulukuun vertailukelpoinen liiketulos oli ennakoitua parempi ja nousi 436 miljoonaan euroon. Osinkoa yhtiön hallitus esittää jaettavaksi 1,10 euroa osakkeelta, minkä päälle tulisi vielä 0,20 euron lisäosinko.

Fortumin Venäjän-investointiohjelmasta suurin osa on nyt valmis, ja yhtiö arvioi saavuttavansa tänä vuonna Venäjän toiminnoille asetetun ruplamääräisen tavoitteen. Euromääräiseen tulokseen vaikuttaa ruplan kurssin kehitys.

Yhtiön tiedotteessa ei kerrottu uutta joulukuussa julkistetusta suunnitelmasta, jolla Fortum aikoo hankkia tuntuvasti vesivoimatuotantoa Venäjältä ja osuuden Fennovoimasta.

Fortumille haetaan parhaillaan myös uutta toimitusjohtajaa tammikuun lopussa työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyneen Tapio Kuulan seuraajaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.