S-ryhmä paransi tulostaan viime vuonna

S-ryhmä paransi viime vuonna operatiivista tulostaan. Voitto ennen satunnaiseriä oli 274 miljoonaa euroa, kun toissa vuonna tulos oli 226 miljoonaa euroa. Luvut sisältävät alueelliset osuuskaupat sekä SOK-yhtymän.

- Saavutetun tulosparannuksen S-ryhmä käyttää myös jatkossa kuluttajille keskeisten päivittäistuotteiden hintojen pudottamiseen aiemmin kertomallamme tavalla, lupaa SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä.

Tulos parani, vaikka alueosuuskauppojen myynti putosi lähes prosentin. Myös SOK:n liikevaihto laski. Kokonaisuudessaan S-ryhmän myynti putosi 0,9 prosenttia 11,2 miljardiin euroon.

S-ryhmän mukaan tulosparannus johtui kulukuurista ja uusista toimintamalleista. Myös S-Pankin ja LähiTapiola Pankin yhdistyminen nosti tulosta.

Heikkilä valittaa Suomen heikkoa taloustilannetta. Hän toivoo, että kotimarkkinoiden kasvua ja elinvoimaa tuetaan. Kuluttajien ostovoimaa supistavia veropäätöksiä pitää hänen mukaansa välttää.

Asiakasomistajien määrä lisääntyi viime vuonna 84 000 henkilöllä ja nousi lähes 2,2 miljoonaan. S-ryhmä maksoi asiakasomistajilleen bonuksia yli 360 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.