SAK:n Ruoppila vaatii pikaisia toimia UPM:n päätöksen vuoksi

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n jyväskyläläinen aluejohtaja Ahti Ruoppila pitää erittäin surullisena metsäyhtiö UPM:n päätöstä aloittaa yt-neuvottelut paperikoneen sulkemiseksi Jämsänkoskella ja Lappeenrannassa. Vaarassa on jopa 110 työpaikkaa Jämsän seudulla. Ruoppilan mukaan Keski-Suomi kurjistuu UPM:n päätöksen myötä.

– Jämsän seutu on ollut yksi suomalaisen paperiteollisuuden ydinalueita. Valitettavasti tuotekehitystoimintoja on vähennetty ja siten kilpailukyky on heikentynyt, toteaa Ruoppila.

– UPM:n tuloskehitys on kuitenkin ollut hyvä, joten saneerausohjelman kovuus ei osoita hyvää yhteiskuntavastuuta yritykseltä, hän moittii.

Ruoppila pelkää, että mahdollisella koneen sulkemisella on myös kerrannaisvaikutuksia muun muassa erilaisten tukitoimintojen osalta ja myös muita negatiivisia vaikutuksista jo ennestään korkean työttömyyden ja rakennemuutosten parissa painivalle Jämsälle.

– Kaikkien keskisuomalaisten toimijoiden on taas kerran koottava rivinsä, ja ryhdyttävä toimiin työllisyyden turvaamiseksi. Elvyttäviä toimia tarvitaan todella ripeästi. Työttömyysuhan alle joutuville on räätälöitävä koulutus- ja tukipaketteja. Eri viranomaistahot, työmarkkinaosapuolet ja oppilaitokset sekä Keski-Suomen liitto ja maakunnan yhteistyöryhmä on saatava töihin miettimään kaikkia mahdollisia toimenpiteitä, vaatii Ruoppila.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .