SAS irtisanoo lisää työntekijöitä ja vähentää koneita

Pohjoismainen lentoyhtiö SAS kertoo aikovansa irtisanoa 500 työntekijää lisää. Lisäksi se vähentää entisestään käytössä olevien lentokoneiden määrää. Tappiollinen lentokonserni on jo aiemmin kertonut noin 2 000 työpaikan vähentämisestä. Liikenteestä vedettyjen koneiden määrä nousee nyt 33:een.

SAS:n lisäksi konserniin kuuluvat Blue1, Spanair ja Wideroe. Suurimmat vähennykset on tehty emoyhtiössä ja pitkään myynnissä olleessa Spanairissa.

Yhtiö kertoi uusista säästötoimista osavuosikatsauksensa yhteydessä torstaina. Yhtiön huhti-kesäkuun tulos ennen veroja painui 11 miljoonaa euroa miinukselle, kun se vielä vuotta aiemmin oli 81 miljoonaa euroa voitolla.

– Ei ole epäilystäkään, että lentomatkustusteollisuuden tilanne on nyt vakava ja luultavasti vaikeampi kuin koskaan aiemmin, sanoi yhtiön toimitusjohtaja Mats Jansson osavuosikatsauksessa.

SAS painii samoissa ongelmissa kuin muutkin lentoyhtiöt. Nopeasti kallistunut polttoaine, talouden epävarmuus ja lentomarkkinoiden ylikapasiteetti heikentävät kannattavuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.