SAS sopi Ruotsin ja Tanskan takaamasta 300 miljoonan euron lainasta, yhtiö hamuaa tukea myös Norjalta

Pohjoismainen lentoyhtiö SAS on sopinut 3,3 miljardin Ruotsin kruunun (300 miljoonan euron) arvoisesta rahoitusjärjestelystä, jonka takaajina ovat Ruotsin ja Tanskan valtiot.

Kyse on valmiusluottolimiitistä, jota yhtiö voi nostaa ja maksaa takaisin joustavasti sopimuksen päättymispäivään asti.

Laina on neuvoteltu yhdessä neljän pankin kanssa, ja siihen ovat osallistuneet Danske Bank, Nordea, SEB ja Swedbank. Euroopan komissio on hyväksynyt lainapaketin, SAS kertoo tiedotteessa.

–  Järjestely vahvistaa taloudellista tilannettamme tänä vaikeana aikana, jolloin valtaosa laivastostamme pysyy maan pinnalla, yhtiön talousjohtaja Torbjörn Wist sanoo tiedotteessa.

SAS on monien lentoyhtiöiden tapaan kärsinyt raskaasti koronaviruspandemiasta ja sen vuoksi asetetuista liikkumisrajoituksista. Viikko sitten yhtiö kertoi, että se suunnittelee vähentävänsä koronakriisin takia jopa 5  000 työpaikkaa, mikä kattaa noin 40 prosenttia yhtiön henkilöstöstä.

SAS haluaa lainatukea myös Norjalta

Talousjohtaja Wist kertoo, että yhtiö keskittyy kulujen alentamiseen ja lisätuen hankkimiseen valtioilta.

–  Tämän osana jatkamme keskustelua Norjan hallituksen kanssa saadaksemme jopa 1,7 miljardin Norjan kruunun (150 miljoonan euron) arvoisen valtion takaaman lisärahoituksen, Wist jatkaa.

Monet Pohjoismaiden lentoyhtiöt ovat koronakriisissä tukeutuneet valtioiden apuun. Eilen norjalaisen halpalentoyhtiön Norwegianin ylimääräinen yhtiökokous hyväksyi saneeraussuunnitelman yhtiön pelastamiseksi ja valtion takaaman lainan turvaamiseksi.

Suomessa valtio on valmistautunut tukemaan Finnairia enintään 700 miljoonalla eurolla. Varaus sisältää osallistumisen suunniteltuun osakeantiin sekä muita mahdollisia pääomitusjärjestelyitä.

Norja on sopinut kuuden miljardin Norjan kruunun (500 miljoonan euron) lainatakauksista maan ilmailualalle. Puolet tuesta on korvamerkitty Norwegianille ja neljännes SAS:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Lentoyhtiö Emirates saattaa vähentää yhteensä jopa 9  000 työpaikkaa koronapandemian takia

Divaritoiminnassa kivijalkaliike säilyy pääpaikkana – Nettikaupalla on tärkeä rooli täydentäjänä, mutta kanta-asiakkaat asioivat liikkeissä

Yhdysvaltain ja Ranskan digiverokiista jatkuu – USA julkisti uusia tullimaksuja 1,3 miljardin dollarin erälle ranskalaistuotteita

Keskolta myönteinen tulosvaroitus koko vuodelle – Kehitys on ollut odotettua myönteisempää rauta- ja päivittäistavarakaupassa

Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa

Asuntokaupat palasivat kesäkuussa edellisen vuoden tasolle – "Ostajien ja myyjien luottamus markkinaan on nyt palautunut"

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle – kurssi ampaisi nousuun Helsingin pörssissä

Perinteikäs Ruthin leipomo siirtyy tänään isältä pojalle – Joonas Mäkinen, 31, hyppää jyväskyläläisen perheyrityksen puikkoihin

Fiskarsin uudeksi toimitusjohtajaksi Nathalie Ahlström Fazerilta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.