SEB sai Fivalta huomautuksen

Finanssivalvonta (Fiva) huomauttaa ruotsalaisen SEB-pankin Suomessa toimivaa rahoitusyhtiötä sisäpiirirekisterin pitämiseen liittyvien velvollisuuksien laiminlyönnistä.

SEB Enskilda Corporate Finance sai Fivalta julkisen huomautuksen muun muassa sen vuoksi, ettei yhtiön pitämä yrityskohtainen rekisteri ole sisältänyt tietoa, milloin henkilö on saanut sisäpiirintietoa. Rekisteriin ei ole myöskään merkitty kaikkia sisäpiirintietoa saaneita henkilöitä. Fivan mukaan rekisterin ylläpitoa ei ole järjestetty luotettavalla tavalla.

Fiva kertoo, että laiminlyönnit tulivat ilmi hankerekistereitä koskeneen tarkastuksen yhteydessä.

SEB Enskilda Corporate Finance voi valittaa päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen.

Sisäpiirirekisterin tarkoitus on ylläpitää luottamusta arvopaperimarkkinoilla. Sisäpiiriläisellä on muita ennen tietoa asioista, jotka vaikuttavat yhtiön osakkeen arvoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.