SKV: Omakotitalojen ja rivitaloasuntojen kauppa kasvoi komeasti Jyväskylässä

Vanhojen asuntojen kauppa on piristynyt kahden viime kuukauden aikana, kertoo SKV Kiinteistönvälitys.

Syys- ja lokakuussa tehtiin molempina kuukausina lähes 5 500 asuntokauppaa kiinteistövälittäjien kautta, kun tämän vuoden aiempina kuukausina on tehty 4 500–5 000 kerros-, rivitalo- ja omakotitalokauppaa.

Lokakuussa kauppa kävi pienien kerrostaloasuntojen lisäksi hyvin kohtuuhintaisissa omakotitaloissa sekä lapsiperheille sopivissa rivitalokodeissa.

– Perheasunnoissa on huomattu, että patoutunut kysyntä alkaa pikku hiljaa purkautua, SKV Kiinteistönvälityksen kenttäjohtaja Marko Vierto sanoo.

Tämä on näkynyt erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

– Esimerkiksi Jyväskylässä rivitalohuoneistoja myytiin noin 60 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden lokakuussa ja omakotitaloja lähes tuplamäärä. Jyväskylän omakotitalokaupoissa suurin kysyntä kohdistui hintaluokkaan 200 000–250 000 euroa, Vierto kertoo.

Asuntokauppavuosi on ollut kaiken kaikkiaan selvästi tasaisempi kuin viime vuonna. Viime vuonna kauppojen määrä heittelehti voimakkaasti varsinkin alkuvuodesta, mutta tänä vuonna vastaavaa ei nähty. Asuntokauppa on vielä hieman viime vuoden vastaavaa ajankohtaa jäljessä.

– Vanhojen asuntojen kokonaiskauppamäärä koko Suomessa on ensimmäisen kymmenen kuukauden aikana tippunut noin seitsemän prosenttia. Se on kuitenkin pieni torjuntavoitto alkuvuoden näkymiin verrattuna, kommentoi SKV Kiinteistönvälityksen toimitusjohtaja Timo Kaisla.

Vuonna 2013 vanhoista asunnoista tehtiin yhteensä noin 62 000 kauppaa. Kaisla arvioi, että tänä vuonna koko vuoden luku on noin 57 000 kauppaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .