SOK julisti hintasodan: Laskee Prismoissa arjen ruoan hintaa

S-ryhmä kertoo laskevansa suosituimpien ruokien hintoja maanantaista alkaen. S-ryhmän mukaan Prismoissa asiakkaille tärkeimpien elintarvikkeiden hinnat ovat "selvästi aiempaa halvemmat".

– Linjaus on suurin strateginen käänne S-ryhmän marketkaupassa vuosikymmeneen. Merkittävä hintojen halpuuttaminen on jo vaatinut paljon tehostamista ja kustannusten karsintaa, kiteyttää SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä.

Heikkilä viitannee kommentillaan osittain vuoteen 2002, jolloin saksalainen ruokakauppaketju Lidl tuli Suomen markkinoille.

– Työ on nyt siinä pisteessä, että pääsemme aloittamaan hintojen laskemisen kaikissa Suomen Prismoissa. Teemme kaikkemme, jotta meistä tulee edullisin ruokakauppa suomalaisille, Heikkilä sanoo.

Heikkilä alleviivaa, että ruoan hinnan laskemisesta huolimatta kotimaisuus on ketjulle tärkeää ja lähes 80 prosenttia tuotteista valmistetaan Suomessa.

– Me S-ryhmässä olemme kuunnelleet asiakkaitamme ja henkilökuntaamme. Olemme kysyneet heiltä, miten voimme parhaiten auttaa tavallisia suomalaisia nyt, kun elämme Suomessa todella vaikeita aikoja. Viesti on selvä: arjen ruokaostosten hinta on saatava alas.

Hintojen pudottaminen alkaa suurten asiakasmassojen luota.

– Käytännössä tämä tarkoittaa Prismoja. Saamme arjen avun nopeimmin perille siellä, missä tavoitamme suurimman määrän asiakkaita ja missä oma tehokkuutemme mahdollistaa hintojen alentamisen, kertoo Heikkilä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Osuuskauppa Keskimaa hintasodasta: "Emme ole pulassa"